Зима

Зима
Пролет

11 юни 2022 г.

Как БНТ, БТВ и Нова ослепяха и оглушаха

Всъщност те са слепи и глухи за всеки скандал около властта, които са ежедневно явление 

 

Над 1 милион гледания за 18 часа в Ютюб има видеото с Киро и Ленчето.

1 милион!

Фейсбук е пълен с мнения и коментари за абсолютния скандал, хората по улиците и по пазарите го обсъждат и цъкат с езици.

Журналистите на БНТ, БТВ и Нова ТВ обаче сякаш живеят на друга планета. Те са напълно слепи и глухи за този скандал. Всъщност те са слепи и глухи за всеки скандал около властта, които са ежедневно явление.

Тези същите телевизии, които с яростен комсомолски плам отразяваха месеци наред режисираните от олигарсите  “протести” срещу Борисов и в крайна сметка доведоха на власт сегашните им любимци, които унищожиха България.

Същите телевизии, чиито репортери се прочуха с фрази като: “днес е 158 ден на протести, хора още няма, но се надяваме да се съберат по-късно”, или “аз за протести нищо не знам, ще си измисля нещо”.

Тоталната цензура, обхванала тези медии, е стряскаща. С нищо не се различава от цензурата по комунистическо време, когато всякакви критики срещу Управляващия елит се наказваха сурово.

Точно тези телевизии показваха от сутрин до вечер спящия Борисов. Правеха кадрите тема на предаванията си, канеха събеседници да коментират и анализират. Това продължи месеци наред. Дори след като Борисов не беше вече премиер, телевизионният линч продължи.

Сега, като с магическа пръчица, устните на безбройните телевизионни говорителки и говорители, залепнаха.

Всички знаем с какъв вълшебен прашец са им посипали устенцата, но от това на никого не става по-добре.

Медиите са основата на всяка демокрация. Информацията е сила. Всеки има право на тази сила. Върху нея хората изграждат мненията и позициите си. Когато някой контролира тази информация и я представя само и единствено както на него му е удобно и му носи ползи, това е престъпление срещу демокрацията и народа на държавата.

Имаме за премиер един дегенерат, който лъже за закуска, обед и вечеря, който изневерява на съпругата си пред очите на целия свят и няма капка съвест и морал пред децата си да спре дори в този момент - тези негови “качества” неминуемо са пренесени в управлението на държавата и от това страдат всички.

Да цензурираш такава информация е нищо по-малко от престъпление.


Петьо П. Блъсков, "Труд"

Няма коментари:

Публикуване на коментар