Зима

Зима
Пролет

21 юни 2022 г.

Вячеслав Володин към Кулеба: Ще хванете в ръце лопата за пръв път в живота си, само да позирате пред камерите

"Веднага щом НАТО спре доставките на оръжия, от които вие печелите, и престане да праща наемници, всички вие ще се разбягате в течение на едно денонощие." 

 

Председателят на Руската Държавна дума Вячеслав Володин отговори на министъра на външните работи на Украйна, който заяви, че ще воюват с лопати с руската армия, ако Западът спре доставките на оръжия.

"За вас днешната ситуация в Украйна е поредното телевизионно шоу. И ако за пръв път в живота си вземете в ръце лопата, то това ще е само за да позирате пред камерите", отбеляза Володин, цитиран от руските медии.

"Вашите сметки са в чужди банки, а семействата ви са извън границите на Украйна. Веднага щом НАТО спре доставките на оръжия, от които вие печелите, и престане да праща наемници, всички вие ще се разбягате в течение на едно денонощие", написа Володин в Telegram-канала си.

В понеделник министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба заяви в интервю пред германския телевизионен канал ARD, че дори в случай, че доставките на западно въоръжение за Киев спрат, страната му ще продължи да се противопоставя на Русия и ще „воюва с лопати“, припомня Epicenter.bg.

"Ако нямаме оръжие, добре, тогава ще се бием с лопати, но ще се защитаваме, защото тази война е война за нашето съществуване", категоричен бе първият дипломат на Украйна.

Вячеслав Володин



Няма коментари:

Публикуване на коментар