Зима

Зима
Пролет

18 юни 2022 г.

Силата на мълчанието: Онова, което другите не знаят, не могат да унищожат

Ако вече сте си изпатили от прекалената честност и доверчивост, тогава знаете колко е важно правилно да избирате информацията, която споделяте

 

 

Всичко, което говорите за себе си, може да се използва срещу вас. Следователно, колкото по-внимателно подбирате хората, на които имате доверие, толкова по-безопасен ще бъде вашият живот като цяло. 

И ако вече сте си изпатили от прекалената честност и доверчивост, тогава знаете колко е важно правилно да избирате информацията, която споделяте. 

Предлагаме ви няколко ситуации, при които е най-добре да замълчите:

Вашето финансово състояние

Финансовото ви положение се отнася само за вас. Не е нужно да казвате на другите какво имате и какво не. Не е необходимо да знаят нищо за съдържанието на портфейла ви, освен ако не предлагат да ви помогнат.

Вашата материална собственост

Разбира се, няма нищо лошо в това да покажете някои от вашите неща, но не бива да прекалявате. Знаейки твърде много за вас, хората ще се опитат да намерят начин да се възползват от вас. Колкото и тъжно да звучи, така работи светът.

Вашият личен живот

Разбира се, някои неща от личния ви живот могат да бъдат разказани на други хора, но не на всички. Ако не познаваме човек достатъчно добре, не е необходимо да се отваряме пред него.

Вашите мечти

Ако говорите за мечти си постоянно и пред всички, е много вероятно да загубите мотивация да ги превърнете в реалност поради усещане за силен натиск отвън. Това принуждава мнозина напълно да изоставят мечтите си, но ние не се чувстваме така, нали?

Вашите добри дела

Когато правите нещо добро за друг човек, правете го изключително от добротата на сърцето си. Не бива да използвате това, за да се издигнете по някакъв начин в очите на други хора.

Вашите слабости

Разбира се, на някои хора може да споделите и тези неща, но не на всички. Колкото повече другите знаят за вашите слабости, толкова по-голяма е вероятността да се опитат да се възползват от тях и да ви пречупят. Те ще влязат под кожата ви и ще оставят усещането, че слабостите ви не могат да бъдат преодолени. 


Cross.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар