Зима

Зима
Пролет

6 юни 2022 г.

Ахмат е сила, бате! Тъга с наднормено тегло. Журналистика с тежък диабет

Какъв ориенталски разкош! Ама, кофтито е, че телевизорът ми е малък. Щото за Лора трябват поне 52 инча. Монитор и мозък. А моите са малки... 

 

Толкова ниско ниво пропаганда тече по 3-те национални телевизии, ама толкова ниско, че дори джобният разузнавач Атанас Атанасов не може да се шмугне отдолу. Even Милко Балев is ashamed!

Пускам си Лора К.

Уфффф, какъв ориенталски разкош! Ама, кофтито е, че телевизорът ми е малък. Щото за Лора трябват поне 52 инча. Монитор и мозък. А моите са малки. От анонсите в предаването обаче все пак разбирам, че в главната роля ексклузивно щял да бъде Асен Василев. Викам си, лелеле, so cool, Лора и леля Асена в общ ефир! Две известни актриси в предаване за инвалиди. (Подобно безсмислие, by the way, дори TLC не си позволява)

Иначе форматът тематично си върви стандартно – украинците са номер 1, а ние сме една голяма сволач. Не сме били гостоприемни, разбираш ли. Държали сме се кофти. С бежанците. Вместо да ги пуснем по домовете ни, ние се дърпаме. Лоши хора провалят готина сделка – любов срещу кокаинова паста. Страх и омраза в Рибарица, бате. И Кривой Рог.

И понеже всичко това не стига за сериозно зависимите телевизионни наркомани, Лора не спира, а ни удря със свръхдоза – пуска ни Тагарев. И още некъв професор. Двойка, за която дори без да гледам знам, че ще го съсипе Путин! С усмивка, чар и Иво Инджев в ролята на изкуствения интелект. Мозъци в платена менопауза, Киреееее. Мозъци кървят, ама безкръвно.

Всъщност Тервел Пулев се оказа най-честният събеседник в предаването на Лора К. На него поне веднага му пролича, че му е неудобно от абсурдния хилеж на оранжевата водеща. В някакъв момент тя дори реши да спомене нещо за “селския манталитет”. И го направи, напълно сериозно, докато бе облечена в оранжево копринено сукманче.

Ахмат е сила, бате!

Сори, ама кво друго да ви кажа?!

Тъга, пичове. Тъга с наднормено тегло. Журналистика с тежък диабет.

И на този фон, напълно естествено, Цънцарова печели медийната награда “Свети Влас”. Ами, нормално. За плажна журналистика – плажна награда. Руси коси и ококорени очи, уважаеми г-н министър. Упссс, сори, г-жо министър.

Абе, силна ни е телевизионната публицистика. Силна, като Валери Симеонов в Bedroom. Танцьорки се кълчат на ТВ пилона, а отдолу мастурбиращият народ фърга салфетки и инфлационни левове. И всичкото това на изключена музика.

Или с две думи – евалата, колеги! Дерзайте! Толкова сте добри, че заради вас ще ни пратят всички в командировка. С ядрена ракета. А Цънцарова ще е най-отпред! Щото единствена извън премиера, знае къде точно живее Лена...


Васил Петев, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар