Зима

Зима
Пролет

11 юни 2022 г.

Урок по любов

Усеща се в хармонията вкъщи. Обгръща те, а все си във копнеж. Проблясва в чаши със червено вино и в блясъка на романтична свещ... 

 

Седни до мен да ти разкажа... Нали ме питаше за любовта? Каквото мога ще ти кажа... Дано съм ти полезна със това.

Ти млада си и затова припряна и може би очакваш някакъв любовен гръм, но всъщност любовта пристига бавно - на пръсти и е като сън. Тя няма аромат и форма.

Не можеш да я пипнеш със ръце. Прегръща нежно. Цяла те изпълва и котва пуска в твоето сърце. За нея казват, че е действие и чувство.

А тя е всичко - огън и вода, творец велик, непреходно изкуство, ваятел на човешката душа. Тя прави хората щастливи. Над корист ангел я държи. Тя дава всеотдайно сили и след смъртта да продължи. Тя не обича да се крие и лесно е да я съзреш във поглед влюбен на момиче, в очи искрящи на младеж.

Усеща се в хармонията вкъщи. Обгръща те, а все си във копнеж. Проблясва в чаши със червено вино и в блясъка на романтична свещ.

Тя гали нежно по главите онези чисти, малки същества - децата с искреност пропити.

Това е, дъще, любовта. Тя грижа е и към родителите стари, които чакат с четири очи да се отвори, скърцайки вратата и младост малко да ги връхлети.

Любов е помощ от приятел, изпаднал в бездна, във беда. С куража си да го превърнеш във мечтател - да помни силата на твоята ръка.

Аз от живота си това научих... Каква е дефиницията за любов? Ти запомни, че тя е всичко - единствен смисъл на човешкия живот.


Детелина Стефанова, Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар