Зима

Зима
Пролет

2 юни 2022 г.

Гледам го тоз идиот и не ми се иска да си пращам детето в елитен университет

Сърцето ми се къса колко просто ще се върне. Горкото... 

 

Детето се притеснява за университета – къде да учи, какво да учи – абе, все нормални неща…

Аз пък я успокоявам с думите, че гледайки последните двама български премиери – Харвард и Пожарната, тя ги е завършила още в 4-ти клас! Викам й: ти знаеш ли, че преди 100 години Александър Фридман визионерски е предположил, че Вселената се разширява. А Банкя и Масачузетс се стесняват. Знаеш ли ги тези неща? И ако ги знаеш, то тогава изводът се налага от само себе си: по-добре никъде да не учиш. Стой си вкъщи и си чети книги! В крайна сметка, ако не сме на ски по безкрайния плаж на ядрената зима, все ще се намери некой гей, който да ти носи МакДоналдс дома…

Щото, скъпа моя дъще, за кво ти e да растеш голяма, ако ще живееш в канализация? Светли или тъмни, големи или малки, гъсти или редки, все лайна ще се пързалят в таз тръба около тебе. А още едно голямо лайно, за кво ни е в нашето скромно семейство?!

И се сещам как го гледах днес момчето с кленовото листо да сумти от Околчица, гледах го как пак срича, мънка, лъже, маже, а хората го освиркват, докато  той си мисли, че руснаците го мразят, щото е лидер на свободните олигофрени от Кембридж.

Гледам го тоз идиот и въобще не ми се иска да го пращам детето в елитен университет. Сърцето ми се къса колко просто ще се върне. Горкото.

Дано поне сърцето си опази. И да помни Ботев, а не Бойко; Каравелов, а не Киро; Райна Княгиня, а не леля Асена. Да помни Идеала и Свобода. Като леля си Корнела. Социалистката. От СДС. Клон Масачузетс.


Васил Петев, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар