Зима

Зима
Пролет

16 юни 2022 г.

Милен Митев: Доверието на слушателите е ключово, а не рейтингът е водещ приоритет за БНР

"Докато се спазват редакционните стандарти, изразяването на мнение не трябва да бъде санкционирано." 

 

"Рейтингът за БНР, като обществена медия, не би могъл да бъде водещ и единствен мерител за качество, а доверието е ключово."

Това заяви генералният директор на БНР Милен Митев.

"Този доклад на Института "Ройтерс" показва, че само 15% от анкетираните в България смятат, че медийният сектор е свободен от политически и икономически влияния. Което означава, че медиите трябва да извървим още дълъг път към аудиторията си, за да заслужим доверието към сектора. Това, че БНР продължава да бъде на водещо място, показва, че ние изпълняваме своята задача да сме начело на този процес на възстановяване на доверието в медиите и на това, че казваме на хората истината".

Милен Митев подчерта, че БНР инвестира много и в своето онлайн присъствие.

"Процесите на дигитализация и на разширяване на нашето присъствие във всички възможни среди за достъп до информация се развиват постепенно. Смятам, че се движим в правилната посока, макар и с по-бавни темпове. Като медия за нас е важно да създаваме информационния продукт и да създаваме условия той да достига до аудиторията по всички възможни начини."

Генералният директор на Българското национално радио коментира, че свободата на словото няма как да се използва като параван за разпространяване на пропагандни тези.

"Докато се спазват редакционните стандарти, изразяването на мнение не трябва да бъде санкционирано."


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар