Зима

Зима
Пролет

29 юли 2022 г.

За това няма да ви разкажат телевизионните канали у нас

Нито дума не се споменава за непреставащите варварски обстрели от украинските въоръжени сили и фашистки формирования на вече освободените от руските подразделения райони на страната

 

 

Едва ли ще ви изненадам, ако споделя, че по-добра пералня на мозъци от телевизионния екран засега не е измислена. 

Денонощно от него към втренчени погледи на милиони зрители, лети поднесена атрактивно дезинформация. Това особено се забелязва сега, когато отношенията между Запада и Русия не просто са влошени, а между тях се води реална война. Тя се развива в различни области – в икономиката, информацията, културата, спорта, киберпространството… Но особено жестока е т.нар. опосредствена (прокси) война на украинска територия. В нея Запада използва срещу Русия украинците като непотребно „пушечно месо“. В интерес на истината прокси войната започна още през 2013 и  2014 г. Тогава лидерът на „свободния свят“ – САЩ, спретна по любимия си сценарий  една „цветна революция“ в Украйна. В Киев бе осъществен под негово ръководство държавен преврат и на власт се появи проамериканско марионетъчно правителство. Негова основна задача стана организирането на геноцид спрямо етническите руснаци в Донбас и подготовката на армията за бъдеща агресия срещу съседна Русия.

Но точно тази истина зрителят няма да чуе и види от телевизионният екран, включително и от  „обективната“, „безпристрастна“, „обществена“ БНТ. Причината е, че истинските им господари – родни и чужди, са установили жестока цензура върху тяхната дейност. Впрочем достатъчна е и самоцензурата – в родните телевизии отдавна не се допускат на работа почтени журналисти, които могат да си позволят да разкажат истината такава, каквато е. Единствената им свобода е да показват и говорят това, което изискват от тях господарите им.

В конкретният случай те трябва да  идеализират и  всячески да героизират украинският режим и лично шута, станал по волята на олигарси и англосакси президент – Владимир Зеленски.  Нито дума не трябва да се споменава за непреставащите варварски обстрели от украинските въоръжени сили и фашистки формирования на вече освободените от руските подразделения и съюзниците им райони на страната. И същевременно всячески да се сатанизира Русия. На телевизионният екран може да се появяват само кадри и коментари, които да убеждават зрителя в  нестихващите  „зверства на руския окупатор“.

Ако се върнем дори само няколко десетилетия назад лесно ще установим, че всеки режим, подкрепян от САЩ и неговите съюзници, е бил пагубен за милиони хора. И действията на западните марионетки неизменно – по-рано или по-късно, непременно са преминавали не просто в нарушение на основни човешки права, но и  в истински тероризъм. Потвърждава го и шестмесечното властване на шуробаджанашката банда на измислената от американското посолство партийка  „Продължаваме промяната“ и нейните съюзници от т.нар. четворна коалиция. След тях прекрасната ни Татковина остава с още по-съсипана икономика и с пълен хаос в държавното управление. А на нас, простосмъртните българи, „харвардските възпитаници“  са ни подготвили щедри подаръци – през задаващата се  зима  да сме на студ, глад и без ток.

Овластените западни марионетки у нас непосредствено са съпричастни и да я има грандиозната манипулация в публичното пространство относно събитията в Украйна. И в интерес на истината съвсем не са малко българите, които са с промити мозъци от постоянното втренчване в телевизионните екрани. Те искрено  вярват на манипулаторите, че трябва да подкрепяме „достойният“ украински режим и да намразим Русия.

Според социолози, които понякога казват и истини, сега населението у нас е разделено на  проамериканска група, която по принцип си мрази всичко руско и проруска, нагласите на която са точно противоположни. Но съществува и една трета, още по-голяма група – на обърканите, лишените от способност за критично мислене, които не знаят на кого да се доверят.

А всъщност истината лесно ще открият, като приложат един  простичък критерии: кого подкрепя Запада. Истинският военен престъпник е страната, към която сега се стичат милиарди евро и долари, хиляди тонове най-модерни оръжия и боеприпаси, за която денонощно шпионират военни спътници и „гражданските“ на Илон Мъск, която осъществява невиждана в историята цензура на публичното пространство, за да дезинформира милиони. А  военните й операции планират и ръководят експерти на САЩ, Великобритания, Полша...

Това не са просто приказки, резултат на пристрастни емоции. Това е горчивата истина, която телевизията посредством  огромния си манипулативен потенциал крие от нас. Благодарение на нея много българи и представа си нямат за това, кой е истинският виновник за провеждането на специалната операция на Русия на украинска територия. Те нищо не знаят за геноцида, целенасочено провеждан осем години спрямо етнически руснаци в Донбас, по нареждане на САЩ и Великобритания. Само в Донецката народна република след 2014 г. са регистрирани над 33 000 престъпления от страна на украинският режим, убити са 116 деца. Милиони български зрители и представа си нямат, че един от най-активните и ентусиазирани участници в прокси войната на Запада срещу Русия е точно  България.

От „българските“ телевизионни канали няма да научим, че преди да избягат от град Попасная в Луганската народна република (ЛНР) украинските военни  заляха с дизелово гориво кладенците в домовете на хората. Отровиха ги, за да ги оставят без вода в тези жеги и за да създадат трудности на влизащите в града руски войски и части от армията на ЛНР. Точно, както това са правели хитлеристите през Втората световна война и в Украйна. И винаги са го вършели американците и съюзниците им  в безбройните им агресии срещу държави, които са се осмелили да водят независима от тяхната политика.

По време на военни действия се използва и едно много опасно оръжие за затрудняване настъплението на противника: мини. Но един техен вид – противопехотните, е забранен да бъде прилаган от международни споразумения. Причината е, че от тях загиват не само военни, но и мирни хора, включително и деца.  Ето защо  през 1997 г. е приета Конвенция за забрана на противопехотните мини. Съгласно нейният текст държавите-участнички се задължават никога и при никакви обстоятелства да не ги използват, да не ги разработват, произвеждат или насърчават по какъвто и да е начин използването на такъв вид оръжия. Държавите се задължават също така да унищожат запасите от противопехотни мини.

Украйна се присъединява към тази конвенция и я ратифицира през 2005 г. Съгласно нейните изисквания тя не би трябвало да произвежда противопехотни мини, да има запаси от тях и никога да не ги използва при никакви обстоятелства. Конвенцията допуска страната, която я е подписала, да си остави само малко количество за тренировъчни цели.

Сега Украйна доказва, че и дреме за поетите от нея международни задължения. Като следват заповедите, които им дават англосаксите, украинските военни масово използват изключително опасните противопехотни мини не толкова срещу противника си, колкото срещу украинци. След бягството си от град Попасная например, те буквално го обсипаха с противопехотни мини ПМФ-1 „Лепесток“. Става дума за малка мина, която се разпръсква на голяма площ с помощта на реактивни снаряди и дронове – подобно на касетъчните боеприпаси. Тя е създадена  по  времето на Съветския съюз и е точно копие на американската противопехотна мина  BLU-43/B Dragontooth. Днес с нея украинските военни масово  „засяват“ освободените от режима територии.

„Лепесток“ е невероятно жестоко и коварно оръжие. То е особено опасно за деца и цивилни, които не са запознати с него. Мината има необикновена форма, с пластмасов корпус е, който веднага се покрива с прах и я прави невидима. При контакт с нея дете ще умре мигновено, а на възрастен човек ще бъдат откъснати краката. И, ако веднага не им бъде оказана медицинска помощ,  те си отиват от този свят от загуба на кръв. Много голям проблем е, че тези противопехотни мини, които сега украинските военни  разпръскват на огромни територии, ще бъдат реална заплаха за живота на деца и мирни  хора много години и след като военните действия бъдат прекратени.

Ще приведа и още един факт, който напълно оправдава руските действия, предприети за освобождаването на Донбас. Късно вечерта на  27 юли украинските военни буквално заляха  Донецк с противопехотни мини  „Лепесток“. Става дума за голям град, с многомилионно население и хиляди  играещи в тези горещи дни вън от домовете си деца.  Точно срещу тях  „героичната“ армия на Украйна  засла града със смъртоносни мини  „Лепесток“. За да докаже за пореден път, колко „човечен, справедлив и демократичен“ е режимът, който е на власт в тази страна.

Впрочем да убиват мирни хора за да тероризират живите, е любима тактика на англосаксите. Във войната във Виетнам например, американците хвърляха в мирните градове и села  детски играчки, заредени с взрив. Така те убиха и осакатиха стотици хиляди виетнамски деца. Сега същата тактика следва нацисткият режим в Украйна, дошъл на власт с тяхна помощ.

Но не очаквайте за това да ви разкажат по „българските“ телевизионни канали – това просто няма как да се случи.


 

 

Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар