Зима

Зима
Пролет

1 юли 2022 г.

По килифаревски от ГЕРБ

С такава подкрепа врагове просто не ти трябват...

 

 

По реакцията на дипломатическата криза с Русия ще ги познаете. 

За "Възраждане" - ясно, това са 70 удара в сърцето. Нинова също се справи добре - поиска смяна на премиерската номинация от "Продължаваме промяната" и я получи незабавно, при това тъкмо навреме. Дали ще е Кирил или Асен, все тая, но пред червения електорат ще бъде отчетен успех. Отмяната на изгонването няма да се случи, но пък и едва ли всички в БСП приемат дружески и хладнокръвно ултиматума на Митрофанова. Все пак синът на лидерката им заработва като инвестиционен банкер в Ню Йорк, не в Москва или Санкт Петербург.   

А сега да чуем ГЕРБ. Самовлюбената логорея се изтъпани с пълна подкрепа за изгонването на руснаците, че и нахъса кабинета в оставка да не дава никаква крачка назад, понеже щяло да бъде отказ от суверенитет и войната в Украйна трябвало да спре. 

Толкова с подкрепата. Другото е аматьорския начин, по който действал Кирил Петков, който толкова си можел, а след два месеца следвали нови избори на които вече народът щял да се произнесе. Същият народ, който бил толкова прост да гласува за Промяната на Кирил и Асен.

"Абсолютно непрофесионалните и дилетантски действия трябва да бъдат подкрепени, иначе ще излезе че сме с Русия против правителството. Сега има война и ние сме на страната на Украйна и на евроатлантическия свят. Ако влезем в детайли на глупостта на правителството, ще излезе че сме на обратната страна. Подкрепяме действията им, защото са избрани от народа, българският народ пожела промяната и избра Петков. Призовавам ги да не се връщат назад, да си свършат работата докрай - толкова са им възможностите. Петков отиде в парламента да се направи на важен и на следващия ден - чакай, какво стана?! Когато трябва да се вземе решение за РСМ - излиза Борисов, когато трябва да се вземе решение за оръжия за Украйна - излиза Борисов. Това е лидерството! Ако видите детайлите, които са дали службите - затова сега се налага да излизам и да поемам отговорност. Ние сме на страната на демократичния свят и ГЕРБ го е заявил преди няколко месеца. Аз подкрепям лидерите. Ако ПП имат друг лидер, нека да го покажат!", изреди Борисов.

С такава подкрепа врагове просто не ти трябват. Този човек е демократ, колкото подареното от него на Путин куче е вегетарианец. Човекът, който поиска газова прошка от руския президент и ни натресе скоростно Турски поток, докато блокира повече от десетилетие интерконектора с Гърция, казва друго - че евроатлантизмът му е от немай къде и само на приказки. Временно покрай украинската криза ще се поизмъчи в кълченето на езика, пък после по живо, по здраво продължаване с кражбите и оставаме в блатото на корупцията.


 


Огнян Стойчев, Banker.bg 

Няма коментари:

Публикуване на коментар