Зима

Зима
Пролет

4 юли 2022 г.

Зеленски спаси войниците си, остава да се загрижи за народа си!

В Европа започва да расте безпокойство пред липсата на изход. Наложените от европейците санкции се обърнаха срещу самите тях. Вече не останаха вярващи в победата на Украйна...

 

 

Лисичанск падна, следва Славянск, Крематорск и вероятно други. 

Сценарият е един и същ. Масивна стрелба от ракети, обсада и щурм. Украинците отстъпват, руснаците напредват. Хиляди се крият по мазетата, милиони скитат немили-недраги из Европа. 

В самата Русия подкрепата за Путин расте с всеки изминат ден. Разполагаща с оръжейно предимство, за Москва човешкия живот няма същата стойност като за Запада. Духовността на руснаците е параметър, който не може да бъде изчислен, но е съществен.

В Европа започва да расте безпокойство пред липсата на изход. Наложените от европейците санкции се обърнаха срещу самите тях. Вече не останаха вярващи в победата на Украйна. Неприятно впечатление прави украинската диаспора, чиито представители, по примера на Зеленски, се появяват всекидневно по телевизиите с войнствени призиви за бой до последна капка кръв. За европейците скокът на цените, липсата на гориво за зимата и инфлация са първата им грижа, далеч преди Донбас и Крим. Специалистите предупреждават, че в случай на продължителна война, доставките на оръжие за Украйна са обречени, по простата причина, че те заплашват стратегическите резерви, дори на САЩ. Възстановяването им изисква срок от 3 до 5 години.

Друг източник на безпокойство са подготовките за война на Полша и Балтийските републики. Заредени с многовековна омраза към Москва, част от управляващата им класа, мисли, че идва моментът да си отмъстят за претърпените през годините унижения. Според тях, изтощена от войната Русия няма да бъде в състояние да окаже сериозна съпротива. 

Ако наистина тези планове задействат, страни като Франция, Италия и Германия няма да ги последват. Еманюел Макрон неколкократно предупреди, че има разлики между Източна и Западна Европа, по отношение на войната, които могат да доведат до разпад на Европейския съюз. 

 

Божидар Чеков, Fakti.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар