Зима

Зима
Пролет

30 юли 2022 г.

Рони Ромеро: Чувствам се тясно свързан с България

"На по-малката сцена, имаш по-тясна връзка с публиката, които са дошли специално, за да слушат и да се насладят на изпълнението ми, което ме радва и ме зарежда." 

 

Часове преди да излезе на сцената на "Пирински рок вечери" в Банско световноизвестният музикант Рони Ромеро разказа за връзката си с България, с музикантите тук и за отношението му към по-малките концерти на пресконференция с журналисти в планинския град, предаде БТА.

Ромеро, който в биографията си записва участия на големи сцени в различни точки на света като вокалист на Lords of Black, Rainbow, The Ferrymen, Michael Schenker Group и Sunstorm, представи България на тазгодишното издание на "Евровизия", заедно с българската група Intelligent Music Project.

"Участието в песенния конкурс не беше само професионален ангажимент, чувствам се тясно свързан с България и с многото приятели, които имам тук", каза Ромеро. Той отбеляза, че работи тук в последните пет години и през това време е изградил много приятелства.

"Винаги, когато някой ме пита защо представям България, след като съм роден в Чили и имам испанско гражданство, аз казвам, че това е духът на Европейския съюз. В крайна сметка няма значение от къде си или къде си роден, след като имаш силна връзка с дадена страна. Така че за мен това беше голяма чест и се чувствам благодарен, че имах възможността да го направя", каза Ромеро.

Музикантът посочи, че намира културата на родната си страна Чили близка с българската, както и дружелюбността на хората, отношенията между тях. Това вижда и в Румъния, с която го свързва съпругата му, с която се ожениха преди дни.

На шега Ромеро каза, че меденият месец започва от Банско, където го довеждат професионалните ангажименти и участието в "Пирински рок вечери". Музикантът обаче сподели, че със съпругата си вече имат намерение да се върнат в планинския град, тъй като са останали впечатлени от малките къщи и съчетанието на дърво и камък в архитектурата.

Ромеро, който излиза тази вечер на откритата сцена на площад "Никола Вапцаров", сподели, че в последните десет години от кариерата си е бил навсякъде по света и на много големи сцени, но малките са по-вълнуващи за него. 

"На големи фестивали има и доста други групи, преди или след нашата, и част от феновете са там, за да слушат и другите групи и се получава така, че част от тях те слушат, другата просто пие бира и се забавлява. Когато си на по-малката сцена, имаш по-тясна връзка с публиката, които са дошли специално, за да слушат и да се насладят на изпълнението ми, което ме радва и ме зарежда. Повечето от феновете идват после за автографи, което на по-големи сцени е по-рядко като практика", каза още Ромеро.

Музикантът добави също, че музиката не е единственият начин на забавление на хората в ерата на визуалните изкуства. Това поставя музикантите пред предизвикателството да търсят възможност да се свържат с публиката, да достигнат до нея, за да може живото изкуство да го има и да продължи да съществува.

Рони Ромеро излиза на сцената на "Пирински рок вечери" тази вечер, 30 юли, заедно с група "Еридан", а преди тях на сцената на централния площад в Банско ще се качат група "Стилърс".

Музикалното събитие се организира от "Дани Лазер Шоу" и община Банско за втора поредна година, а входът за концертите е свободен. 


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар