Есен

Есен

1 август 2022 г.

Рамзан Кадиров: Зад конфликта между Сърбия и Косово стои НАТО

"Има отлични примери за съжителство в хармония между различните религии и националности. Но няма пример за добро съжителство с интервенционалистите от НАТО." 

 

Причината за конфликта между Сърбия и самопровъзгласилото се Косово е толкова абсурдна и банална, че няма съмнение, че НАТО подстрекава отвън, заяви чеченският лидер Рамзан Кадиров.

"Осъзнавайки, че плановете им се провалят в Украйна, западният алианс реши да подхване лечението на раните на Балканите. И е двойно обидно, че косовските мюсюлмани са на една от страните, които НАТО подбужда. Официалната причина за пламването на конфликта е толкова нелеп и банален, че няма съмнение за подстрекателство отвън“, написа Кадиров в своя канал в Телеграм, съобщава Cross.bg.

Той добави, че докато Балканите ще се бият помежду си, „Западът ще стои отзад и ще дава патрони, но ще живее в мир, като от време на време протестира срещу нарушаването на правата на гражданите“.

"Има отлични примери за съжителство в хармония между различните религии и националности. Но няма пример за добро съжителство с интервенционалистите от НАТО", подчерта Кадиров.


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар