Зима

Зима
Пролет

26 август 2022 г.

Скандал за БНТ

“Дали ще ме одобрите или не за мен не е от значение, защото сте на партийна позиция и изпълнявате партийната линия. 

 

Член от състава на Съвета за електронни медии, номинирана от “Демократична България” Пролет Велкова и генералният директор на БНТ Емил Кошлуков са влезли в остър сблъсък. 

По време на представяне на отчета на генералния директор на обществената телевизия за периода януари - юни 2022 година, Велкова предложила на Кошлуков да отстъпи поста си до избора на нов ръководител на обществената телевизия. 

“Не сме сайта на “Дарик”, няма да можете да качвате и да сваляте неща на сайта на БНТ”, отговаря й Кошлуков, както става ясно от запис на разговора между двамата.

“Дали ще ме одобрите или не за мен не е от значение, защото сте на партийна позиция и изпълнявате партийната линия. На мен това ми е ясно и не съм очаквал нищо друго”, казва още Емил Кошлуков. Велкова изисква от него “малко повече уважение”.

“Докато аз съм директор, ще отстоявам независимостта и спокойствието на моите колеги. Няма да позволя партиен секретар да им казва какво да правят. Вашите мнения са си ваши, имате право на тях. Доверието в БНТ е огромно, тя е водещата телевизия в момента в България по доверие, независимо от цялата кампания, хули и опити, такива като вашите да я дискредитират. Не влияе”, заявява Емил Кошлуков, цитиран от "Труд"


Няма коментари:

Публикуване на коментар