Зима

Зима
Пролет

26 август 2022 г.

Грешната дружба на ПП, БСП и съдружници

Какво като ни хващате в явни лъжи, не се чувстваме виновни! „Америка за България“ е зад нас, смирете се, недосегаеми сме!

 

 

Какво може да допринесе за управлението на България компанийката „Промяната“, видя се. 

На други политически формации да се провалят във властта им трябваха поне две-три години, тези катастрофираха преди да направят сто дни. От имащите право на глас граждани, кой разбрал – разбрал.

Неразбрали, както е обикновено, винаги има, на брой едва ли са повече от половината, които се довериха на Кирчовците през миналия ноември. Вероятно и сега ще дойде подкрепа от инат или поради постковидна „мозъчна мъгла“. Няма как след пълния си политически провал скандалното ПП да се класира през октомври на второ място, а те дори и в първото се целят.

Нито могат да разчитат на прилив от протестен вот, нито на верни свои симпатизанти. Те партия реално нямат, че твърдо ядро от избиратели ли! Социолозите Кънчо Стойчев и Юлий Павлов не съзират как ПП, ДБ и БСП ще успеят следизборно да съберат 121 депутати за ново правителство. Съмнително е дали ДБ въобще ще се класира, а се очертава, че и БСП ще се срине под 10%.

Ясно е, че главната надежда на Кирчовците е за успеха им да се погрижат „Америка за България“ и Посолството. За пореден път „почтените“ очакват да осребрят помиярстването си. Не става дума само за снимки с отиващата си НП Херо Мустафа, с новодошло Превъзходителство или дипломат с по-нисък ранг. Най-силно на шашми с машините за гласуване се надяват да ги спаси от разгром.

Веднага след изборите през ноември 2021 г. „Труд“ изказа съмнения за първото място: „Никоя социологическа агенция не даваше такава прогноза, липсва и здрава политическа логика. Много подозрително за прехвърляне на гласове резултатът на ПП за час-два рязко излетя нагоре. Но е характерно за избори в няколкото страни, в които се гласува с машини.“

И на 22.08. т. г. екип на "Труд" в „Две тъмни зони в машинния вот“ посочи как би могло да се извършат манипулации - при параметризирането и при обработката на данните - които да променят изборните резултати.

Президентът Румен Радев обаче твърдо подкрепя машинното гласуване и публично призовава партиите да го последват. Изглежда отново е бил подтикнат да подпомага „Промяната“, колкото и да се прояви компанийката с черната си неблагодарност към него.

Личи и поведението на министрите в служебното му правителство спрямо лавината назначения в последните седмици на кабинета на „почтените“. Дори буквално в последните дни и вече след отиването в оставка ръсеха „сачмите“ си в администрациите всички, не само Корнелия Нинова монтира стотици верни свои партийци.

"Ние с Кирил Петков седем месеца се борихме срещу "октопода" в държавата, но... Моделът на управление "ГЕРБ-ДПС" се връща чрез служебното правителство. Ние, с нашите мерки, спасихме бизнеса и подпомогнахме огромен кръг от хора", казва началничката на БСП. Вярно е, че двамцата са си дружни и под един чадър, посолски. Останалото не е, отдавна я сочена за г-жа Лъжа.

Другите „почтени“ четворни коалиционери във всяко поверено им министерство, агенция или държавна фирма сложиха роднини, приятелчета и даже маса случайници. Прогонвайки каквито имаше останали читави чиновници или кадри, назначени от предишни властимащи.

За да пречат, дори да вредят. Да уволняват и подменят надолу под себе си, да запълват позициите с още по-случайни и неподходящи хорица. Че евентуално вече като „наши хранени хора“, според разбиранията на Петков, да гласуват за ПП и ДБ от инстинкт за самосъхранение.

Това се случваше и след 1989 г., особено при Луканов, Филип Димитров и Иван Костов, чистеха и гербаджиите. Но чак както сега го направиха „почтените“, не е било. Излизайки от властта, организират саботажи във всички достъпни ведомства.

А Радев им помага като сдържа служебните министри да разчистят етажите под себе си от „сачмите“, поставени от коалиционното в дните след оставката му.

С оглед повече възможности за прилично управление на своето, после и на следващо правителство. Кирил Петков и Асен Василев няма да се върнат начело на друг кабинет, макар да останат още някакво време в политиката и да дразнят хората с нагли изпълнения. Като продължават да лъжат по американския модел от последните години.

Под девиза „Ще правим и говорим каквото си искаме, вие какво ще ни направите!“ Какво както Клинтън лъжеше за разтухите си с мониките, изкара си мандата. Какво като Саддам Хюсеин нямаше ОМП, правилно нападнахме Ирак!

Какво като предизборно тарашим дома на президента Тръмп, попречете ни де! Руски агент е той, нищо, че няма доказателства за това! Какво като Тайван е китайска територия, ще ходим там без да питаме Пекин! Попречи ли ни някой!

Такъв модел на публично поведение показват и Кирчовците. Така действаха с Македония, така в образованието, МВР, правосъдието, навсякъде във властта. Какво като ни хващате в явни лъжи, не се чувстваме виновни! „Америка за България“ е зад нас, смирете се, недосегаеми сме!

Какво като незаконно арестуваме лидер на опозицията, я той да се пенсионира! Я Гешев да се маха сам, че не можем бързо да го махнем! Ами свои хора искаме да се поставим навсякъде, нормално е, какви факти и доказателства искате!

Бясно ще пробутваме Истанбулската конвенция в образованието и науката, как ще ни попречите! И ще политизираме системата, но ще наричаме това е „деполитизация“! Като не можем вече да прелъстяваме с харвардски номерца и ухилки, ще мачкаме, попречете ни де!

И да сме в политическа и обществена изолация, пак ще ни вкарат в някоя коалиция от немай-къде, такива сме нужни на чичо Сам! И да скърца със зъби президентът, и да ни кълне наум, пак ще слага рамо!

Тъпо и упорито Кирчовците, жълтопавтиниците и Корнелия повтарят стила на ДП в САЩ. Времето за тяхно броят, докогато Вашингтон е зад нас – дотогава, после – кой накъде! А за вас недоволните,  от същото – повече ще отсипем!
Ние сме борците срещу мафията и корупцията, срещу Модела "ГЕРБ - ДПС", дори такъв да не сме доказали! Всичките ни далавери и измами с батериите, газа и петрола да извадите, пак ще отричаме и ще се пъчим за обречени да сме прави и одобрени, откъдето е важно!

И да ни мразят тези от ГЕРБ, като нищо ще им посочат формула за някакво съюзничество! И да сме показали "абсолютната немощ", в управлението, пак ще открият мотив за одобрението ни! Дали?


 Д-р Илия Илиев, "Труд"

Няма коментари:

Публикуване на коментар