Зима

Зима
Пролет

6 септември 2022 г.

Виталий Маркелов: Питайте "Сименс" кога ще заработи "Северен поток-1"

"Газпром" съобщи, че обемът на запълване в руските газови подземни хранилища към 24 август е 91,4% и подготовката за есенно-зимния период върви по план 

 

"Газопроводът "Северен поток-1" няма да заработи, преди "Сименс" (Siemens) да ремонтира повреденото оборудване."

Това заяви заместник изпълнителният директор на компанията Виталий Маркелов, цитиран от Ройтерс.

"Попитайте "Сименс", те трябва първо да поправят оборудването", отговори той в кулоарите на Източния икономически форум, провеждащ се във Владивосток, на въпрос кога по тръбата отново ще потече газ.

Миналия петък "Газпром" обяви, че в спряната са поправка единствена работеща турбина на тръбата в станция "Портовая" е установен теч на масло и газопроводът не може да работи отново, преди той да бъде отстранен.

В събота от "Сименс" отговориха, че никой не е влизал в контакт с тях за извършване на ремонт на турбината. Според компанията подобен теч не засяга работата на компресора и може лесно да бъде запечатан на място. Освен това в станцията има и други турбини, които могат да бъдат ползвани като заместващи агрегати, съобщава БТА.

Русия вече е почти готова за предстоящия есенно-зимен период, заяви още Виталий Маркелов, заместник-ръководител на "Газпром", по време на Източния икономически форум, съобщава ТАСС. По-рано "Газпром" съобщи, че обемът на запълване в руските газови подземни хранилища към 24 август е 91,4% и подготовката за есенно-зимния период върви по план.


Няма коментари:

Публикуване на коментар