Зима

Зима
Пролет

30 септември 2022 г.

Кой взриви руските газопроводи „Северен поток“?

Нищо ново под слънцето. Коварството и лицемерието на англосаксите са тяхна същност, която те доказват във времето... 

 

На 26 септември в тръбата на газопровода „Северен поток 2“ в района на остров Борнхолм, Дания, бе установено изтичане на газ. На следващият ден бяха открити пробойни и в по-старият „Северен поток 1“. 

Става дума за руски тръбопроводи, които пренасят природен газ от Русия за Западна Европа. При тяхното проектиране и строителство са спазени всички стандарти за сигурност. „Северен поток 1“ работи повече от десетилетие и нито веднъж не е аварирал. Ето защо най-вероятната причина за това е диверсия. Потвърждава го и факта, че са разрушени четири тръбни връзки, а не една. В резултат Европа се лиши от около милиард кубически метра природен газ на месец.

Незабавно машината за промиване на мозъци на Запада – така любим на родни евроатлантици, либерали, глобалисти, „демократи“ и всякакви подобни образи най-вече с нестандартна сексуална ориентация, заработи на пълни обороти. За да внуши на милиони хора по света и у нас, че руските тръбопроводи са взривени от самите… руснаци.  Това е извършено най-вероятно от руско подразделение, разположено в Калининград – 561-ва бригада на руската морска пехота. Нейните командоси специално са обучавани за диверсии под вода и са снабдени с подводни дронове. По този начин наглите руснаци искат да задълбочат енергийната криза, да  увеличат още повече цените на природния газ, да засилят социалното недоволство сред гражданите на Европа. И така да я принудят да спре подкрепата си за украинският режим.

Скоростта, с която медиите на Запад и у нас започнаха да тиражират тези небивалици доказва, че става дума за поредна отлично планирана и координирана кампания за промиване на мозъци. Отново бе наложена цензура над всяка друга версия, различаваща се от тази на англосаксите (САЩ и Великобритания). Тя или се игнорира или веднага и се лепва етикета  „фалшива новина“ (фейк нюс).

Прави чест на малцината  почтени и смели анализатори на Запад, че не се подават на натиска, оказван им от „елита“ на англосаксите. И се опитват да търсят истината за може би най-голямата екологична катастрофа за последните десетилетия.

Един от тях е Тъкър Карлсън – американски журналист, който високо ценя за неговите изключително интересни анализи във  Fox News. На 28 септември по тази  най-популярна сега в света американска медия, той коментира  случилото се със „Северен поток“. Според него става дума за акт на индустриален тероризъм, към който най-вероятно  е съпричастна родината му – Америка.

Тъкър изтъкна как единогласно цялата западна пропаганда  определи незабавно за главен заподозрян Владимир Путин. Той цитира влиятелни за западната публика източници, на които без да им мигне окото са започнали да твърдят, че  по този начин Русия обявява война на Запада. И милиони хора вероятно са повярвали и на тази лъжа.

Но трябва да си пълен идиот за да взривиш собствения си енергиен тръбопровод, подчертава Тъкър. Тази диверсия не е нужна на Путин, а на други. Тъкър припомня, че в началото на февруари т.г. – около три седмици преди започване на руската операция в Украйна, президента Джо Байдън заявява, че ще премахне тези тръбопроводи. Ако Русия нахлуе в Украйна, тогава вече „няма да има „Северен поток 2“, казва Байдън. На въпроса на репортер как точно това ще бъде направено, след като проектът е под контрола на Германия, Байдън уверено споделя: „Ще го направим. Обещавам ви, ще успеем.“ САЩ вече са решили да сложат край на „Северен поток“ и  са обмислили сценарии  как точно да го направят.

Тъкър припомня, че Байдън не е единственият сред управляващите в Америка, пожелали да унищожат руските тръбопроводи. Като него е и висшият държавен чиновник Виктория Нуланд, която изигра ключова роля в държавният преврат в Киев през 2014 г., организиран от САЩ. Тъкър цитира нейни думи, казани през януари т.г.: „Северен поток“ трябва да бъде спрян!

За него има още един аргумент, който говори за вероятността САЩ да са взривили тръбопроводите: Радек Сикорски. Той е влиятелен полски политик, бивш военен министър на Полша, председател на делегацията на САЩ в Европарламента, а съпругата му работи в американското списание The Atlantic. Сикорски е много близък с Джо Байдън. И ето каква е неговата първа реакция, след взривяването на тръбопроводите:  „Благодаря ви, САЩ!“  Радостта на Сикорски е обяснима – освен патологичната му русофобия, той е в еуфория, защото веднага след тази диверсия е открит нов тръбопровод в Полша, който пренася газ от Норвегия (Baltic Pipe). Успехът му ще е сигурен, след като конкурента – „Газпром“, вече е елеминиран.

Тъкър говори и за последиците от този варварски акт. Най-страшното е, че ако се потвърди съпричастността на САЩ към него, то те ще се окажат във война с най-голямата ядрена сила в света. Русия ще има правото най-малко да прекъсне жизнено важни подводни кабели, което ще доведе до колапс на западната икономика. А и самата доставка с танкери на американски втечнен газ може да се окаже твърде проблематична…

Малко държави в света са в състояние да осъществят терористичен акт от типа, по който са взривени руските тръбопроводи. Сред тях са най-вече САЩ и Великобритания. А за вероятността те да са го извършили има немалко косвени доказателства. Ето едно от тях. В периода между 5 и 17 юни т.г. се проведоха ученията на НАТО, наречени Baltic Operations (BALTOPS 22). В тях най-активно участие взеха американски бойни кораби, начело с десантният USS Kearsarge.

Официалното издание на Военноморската лига на САЩ Sea Power публикува на 14 юни т.г. статия, посветена на BALTOPS 22. В нея се твърди, че американските военни са демонстрирали в Балтийско море най-новите си достижения в областта на безпилотни подводни апарати за работа с мини. Така е била показана ефективността им в различни оперативни сценарии. Кой знае защо всички експерименти са се провеждали край остров Борнхолм, Дания, където бе осъществена диверсията върху „Северен поток“.  Медията публикува снимка на лейтенант Крис Бианки, който подготвя мини за поставяне под водата. Тренировките на бойните плувци са в района на тръбопровода. Като познаваме коварството на англосаксите спокойно може да предположим, че лейтенанта като нищо може и да е  заложил мини на тръбопровода, като ги е поставил в режим на забавено действие. И, когато е възникнала  необходимост, те дистанционно са били  активирани. Като отмъщение за проведения референдум за присъединяване към Русия на ДНР, ЛНР, на Запорожска и Херсонска области например.

А на 2 септември интересни маневри е извършвал американски вертолет с позивните FFAB123. Той е летял над трасето на „Северен поток 2“ – точно  между точките, където се е случила диверсията. Американска авиация е осъществявала полети в този район и на 13 септември.

Но най-важният въпрос е, кой има интерес да не тече природен газ по  „Северен поток“? Определено това не е Русия, а англосаксите и най-вече САЩ. Спирането на доставките на газ още повече изостря кризата в Европа и превръща в устойчива тенденция износа на капитали и ресурси от нея в САЩ. Така се  укрепва сега доста разклатената американска икономика. Тя получава огромни печалби и от отново растящите цени на американския втечнен газ. Той веднага поскъпна с над 400 долара и достигна до 2100 долара за 1000 кубически метра.

Възможна причина за диверсията е и страха на англосаксите от това, Европа да не преразгледа решението си за отказ от руски газ. Факт е, че в редица европейски държави растат исканията да бъде открит  „Северен поток 2“. На 25 септември хиляди немци излязоха на протести в подкрепа на пускането на този тръбопровод. Той отдавна е завършен, но по заповед на САЩ не работи. Това, заедно с очерталата се наскоро тенденция цените на природния газ да намаляват, вероятно е подтикнало организаторите на диверсията да действат.

Несъмнено заинтересовани от това да не работят тръбопроводите „Северен поток“ са и украинците – тогава природния газ ще тече през тяхната държава. Никой не знае точно кога и дали въобще ще заработят тези руски тръбопроводи. А това освен високи доходи е и възможност за украинския режим да влияе върху европейските правителства да увеличават помощта си за него.

Нищо ново под слънцето. Коварството и лицемерието на англосаксите са тяхна същност, която те доказват във времето. И в случая с терористичният акт срещу „Северен поток“ е твърде вероятно те отново да следват  любимата си тактика – за да скрият собствените си престъпления да обвиняват така мразената от тях Русия.

Но най-смешното е, че винаги се намират наивници, които се връзват на лъжите им...


 Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар