Зима

Зима
Пролет

19 септември 2022 г.

Воюва ли и България на украинска територия с Русия?

В сраженията в Харковска област са участвали хиляди граждани на държави-членки на НАТО 

 

Контранастъплението на украинските въоръжени сили (УВС) в Харковска област е планирано от военното командване на САЩ. 

За това съобщава медията SouthFront. А сред хилядите участващи в него военнослужещи, всеки трети войник е бил гражданин на държава-членка на НАТО.

Много малко са хората и в прекрасната ни Татковина, които са наясно, че Русия осъществява своята операция в Украйна с минимален военен контингент. Една огромна манипулативна машина, каквато представляват медиите у нас и най-вече големите телевизионни канали, нито дума не обелва и за това, че в Харковска област общият брой на атакуващите украинци и чужденци превъзхождаше частите на руснаците и опълченците от ДНР и ЛНР  осем пъти! 

Истината е, че в района на настъплението не е имало нито един руски войник – в тях са били разположени малки отряди  на руската полиция („Росгвардия“) и слабо въоръжени опълченци. Те нямат нито подготовката, нито притежават тежки оръжия, за да се сражават с кадрови военни. Независимо от това те съумяха да задържат атаката на УВС, докато пристигналите на помощ части на редовната руска армия не им осигуриха коридор за отстъпление.

В хода на „успешното“ си контранастъпление УВС  понесоха огромни загуби в жива сила. В публичното пространство се говори за над 4 000 убити украинци и чужденци и много ранени и осакатени сред тях.  „Въоръженият конфликт в Източна Украйна най-накрая се превърна в състояние на война между Русия и НАТО“, прави извод  SouthFront.

Скот Ритър определено е информиран човек – той е бивш офицер от американското разузнаване. Според него украинското настъпление край Харков е изцяло планирано и ръководено от НАТО.  От 1 септември Русия вече има нов противник – НАТО, изтъква Скот. Срещу нея воюват не украински националисти, фашисти, териториална отбрана, а  изцяло комплектовани от НАТО и обучени на негови полигони от негови инструктори войници и офицери. Натовското командване, което управлява бойните действия на УВС, е разположено в Германия и Полша. В харковска област контрола за изпълнението на планираните бойни действия се осъществява от негови представители, които използват фалшива самоличност, отбелязва Скот. Той е категорично убеден: сегашното украинско контранастъпление не трябва да се разглежда като втора фаза на сраженията, а като начало на нова, трета фаза. „То вече не е украинско-руски конфликт, а конфликт между  НАТО и Русия“, обобщава Скот.

За все по-активното присъствие на натовски сили в Украйна съобщава и  Ерик Денесе – директор на френският Център за изследване на разузнавателна информация. Медиите ни разказват за украинско настъпление, но трябва да сме наясно, че става дума за военна операция на НАТО, изтъква Денесе. Тя щателно е била планирана, подготвена и реализирана от натовски специалисти. В нея непосредствено участват натовски военни – като военнослужещи в украинската армия или като наемници. А това показва, че конфликта стремително започва да ескалира. 

Същевременно  според него е невъзможно Русия да бъде победена – дори и на теория. Още повече, че руският Генерален щаб е задействал много малка част от потенциала, с който разполага. Може да не съмняваме – руснаците категорично няма да отстъпят на натиска на Запада, обобщава  Денесе.

В своя публикация  и влиятелният  The New York Times също посочва, че контранастъплението на УВС в Харковска област, е организирано и командвано от натовски военни. Вестникът се позовава на влиятелни американски чиновници, в това число помощникът на президента по националната сигурност  Джейк Съливан и на председателят на Обединения комитет на началниците на щабове генерал Марк Мили. Според всички тях контранастъплението в Харковска област е било подготвяно от много месеци от натовски и украински военни.

„Украинското“ настъпление в Харковска област потвърждава нещо, което политици и цензурираните медии на Запад и у нас, категорично избягват да коментират: все по-активното участие на НАТО в конфликта в Украйна. Но, ако доскоро ставаше дума най-вече за доставка на старо съветско оръжие и боеприпаси от натовски държави в Източна Европа, сега вече е задействан най-съвременен военен арсенал. И това доказват новите военни пратки на НАТО за Украйна. Така американското военно министерство (Пентагона) съобщи  за нов пакет от военна помощ на сума от 675 милиона долара. Той включва високоточни управляеми ракети GMLRS за артилерийските мобилни комплекси HIMARS, 105-мм гаубици с боеприпаси към тях, бронирани автомобили HMMWV, противорадиолокационни ракети, противотанкови комплекси, устройства за дистанционно миниране и др. Натовска Франция изпраща нови 155 мм самоходни гаубици CAESAR, а Великобритания – реактивни системи за залпов огън М770, бронирани автомобили Mastiff, зенитни комплекси Starstreak. Германия предоставя на Украйна системи за противовъздушна отбрана Iris-T, Полша и прибалтийските държави – боеприпаси и др.

Благодарение на НАТО украинските военни разполагат с най-съвременни технологии за комуникация и информация. Френската информационна агенция AFP (Agence France-Presse) сподели любопитна информация, предоставена и от Ерик Шмид – бивш главен изпълнителен директор на Google. Сега той работи като консултант на правителството на САЩ по изкуствен интелект. Според Шмид Украйна се е превърнала в изключително ефективен полигон за използване на най-модерни информационни технологии във войни. Американски „облачни“ сервизи са изиграли ключова роля за защита на правителствената информация и на  украинската IT-инфраструктура. Милиардерът Илон Мъск е предоставил на УВС безплатен достъп до  своята  сателитна широколентова система Starlink. УВС са получили и  над 20 000 наземни терминала с неголеми параболични антени, посредством които се осъществява комуникация и се дават  точни координати за артилерийска и ракетна стрелба. Нови приложения на Google позволяват на украински граждани да съобщават на военните за движенията на руските войски.  Криптираната швейцарска услуга Threema съхранява анонимността на доносниците, работещи от освободената от нацисткия режим територия. Благодарение на  Google  УВС получават хиляди съобщения, които могат да филтрират с програми за изкуствен интелект, твърди  Шмид.

Даже  продоволствието и предметите за лична хигиена на УВС, се доставят от НАТО. Руски военни и опълченци от ДНР и ЛНР намират на  превзети от тях позиции на противника немски зъбни пасти, италиански пакети със суха храна и пр. В неограничени количества на украинските военни се доставят от натовски складове и бойни стимулиращи вещества (амфетамини). Украински медии коментират, че към тях е пристрастен и клоуна-президент Зеленски. Впрочем това обяснява, защо в Харковска област украинците и чужденците не спираха атаките си и в минните полета, под непрекъснатият „дъжд“ от руски снаряди, ракети, авиационни бомби. Умираха хиляди сред тях, но те вървяха – инстинкта им за самосъхранение бе приспан от дрогата.

Данни от радиопрехващането, което осъществяват непрекъснато и руските военни свидетелстват, че в сраженията в Харковска област са участвали хиляди граждани на държави-членки на НАТО. Поляци са управлявали  американските гаубици  М-777, британци и американци – високомобилните артилерийско-ракетни системи HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) и др. В сраженията са задействани и частни западни военни компании, които работят за НАТО, като Academi и Xe Services LLC. Те са съставени от професионалисти с богат боен опит от много международни конфликти. В състава им са американци, британци, източноевропейци и др. Непосредствено на бойното поле в Харковска област действията на украинските военни са насочвани от натовски „консултанти“.

Струва ли си да се  пише и говори за всичко това? Сами преценете: като член на НАТО страната ни е въвлечена не на теория, а на практика в конфликта в Украйна. Истината е, че и България вече реално воюва с Русия – като не престава да изпраща на УВС снаряди, ракети, патрони, гранати… Като позволява на натовски разузнавателни структури и от наша територия да предоставят на УВС полезна за тях за нападения над руски военни, информация. Натовски самолети за ранно предупреждение и контрол (AWACS)  и американските самолети за радиотехническо разузнаване Rivet Joint работят непрекъснато над северо-източната част и на нашето въздушно пространство. Събираната от тях информация в реално време постъпва в Генералния щаб и командните пунктове на УВС в различни райони на Украйна. Всичко това, преведено на човешки език се определя като реално участие в бойните действия на НАТО срещу Русия. Така овластени западни марионетки у нас ни изправят пред непредсказуеми рискове в обозримо бъдеще.

Независимо дали това ще ви хареса или не.


Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар