Зима

Зима
Пролет

17 октомври 2022 г.

Карим Бензема спечели "Златната топка" за 2022 година!

"Винаги съм се наслаждавал да играя футбол. Горд съм от моето пътешествие във футбола. Благодаря на съотборниците си в "Реал" Мадрид и националния отбор."

 

 

Нападателят на "Реал" Мадрид и Франция Карим Бензема спечели "Златната топка" за 2022 година!

Бензема изпревари в топ 4 на анкетата Садио Мане (Сенегал, Ливърпул и Байерн Мюнхен), Кевин де Бройне (Манчестър Сити и Белгия) и Роберт Левандовски (Полша, Байерн Мюнхен и Барселона).

На бляскава церемония в Париж Карим получи трофея от своя сънародник Зинедин Зидан, който е последният францзуин, който спечели приза през 1998 година. Останалите трима са Мишел Платини, който е трикратен носител на наградата, Реймон Копа и Жан-Пиер Папен.

Френското острие на "Белия балет" направи страхотен минал сезон, в който вдигна трофеите в Ла Лига и Шампионската лига, нанизвайки 44 гола в 46 мача, ставайки голмайстор и в двете надпревари.

Нападателят получава наградата на 34-годишна възраст, което го направи вторият най-възрастен носител на приза след сър Стенли Матюс. И също така вторият след съотборника си в Мадрид Лука Модрич, който чупи доминацията на Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

"Наистина съм горд. Работих много. Никога не съм се отказвал от тази мечта и преследването й. Имах мотивацията и имах модела на подражание – Зидан, както и моята жена. Винаги съм мислил, че всичко е възможно. Имахме и трудни моменти с френския национален отбор. Продължих да работя здраво и винаги съм се наслаждавал да играя футбол. Горд съм от моето пътешествие във футбола. Беше трудно за всички, включително за моето семейство. Сега съм тук и трябва да благодаря на моите съотборници и да продължа да работя здраво. Благодаря на съотборниците си в "Реал" Мадрид и националния отбор, както и на треньорите. Благодаря на клубния президент и на моята фамилия. Благодаря на всички за доверието и на Жан-Мишел Олас. Благодаря на всички, които са били част от моя път."

Това заяви, не скривайки емоциите си Бензема, при получаването на най-ценния индивидуален трофей във футбола.

"Без треньорите щеше да е непосилно да съм тук. Наслаждавал съм се на всеки един момент на терена. Играл съм с толкова големи съотборници и благодаря и на тях. Искам да благодаря на моята майка", допълни Бензема, който благодари на всички свои близки.

Награда за най-добър вратар за 2022-а година - "Лев Яшин", очаквано отиде на сметката на Тибо Куртоа след перфектния му сезон с екипа на "Реал" Мадрид.  

Крайното класиране на номинираните за "Златната топка":

1. Карим Бензема (Реал Мадрид и Франция)
2. Садио Мане (Ливърпул и Сенегал)
3. Кевин де Бройне (Манчестър Сити и Белгия)
4. Роберт Левандовски (Байерн Мюнхен/Барселона и Полша)
5. Мохамед Салах (Ливърпул и Египет)
6. Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен и Франция)
7. Тибо Куртоа (Реал Мадрид и Белгия)
8. Винисиус Жуниор (Реал Мадрид и Бразилия)
9. Лука Модрич (Реал Мадрид и Хърватия)
10. Ерлинг Холанд (Борусия Дортмунд/Манчестър Сити и Норвегия)
11. Хюн Мин-Сон (Тотнъм и Южна Корея)
12. Рияд Марез (Манчестър Сити и Алжир)
13. Себастиан Алер (Аякс/Борусия Дортмунд и Кот д’Ивоар)
14= Фабиньо (Ливърпул и Бразилия)
14= Рафаел Леао (Милан и Португалия)
16. Вирджил ван Дайк (Ливърпул и Нидерландия)
17= Каземиро (Реал Мадрид/Манчестър Юнайтед и Бразилия)
17= Душан Влахович (Фиорентина/Ювентус и Сърбия)
17= Луис Диас (Порто/Ливърпул и Колумбия)
20. Кристиано Роналдо (Манчестър Юнайтед и Португалия)



Няма коментари:

Публикуване на коментар