Зима

Зима
Пролет

21 октомври 2022 г.

Депутатите избраха Вежди Рашидов за председател на 48-о Народно събрание

Рашидов обеща на всички депутати, че ще работи с тях, защото е консенсусен 

 

Със 139 гласа „за“ Вежди Рашидов от ГЕРБ беше избран за председател на НС. Това стана на третия ден от началото на този парламент.

От името на "БСП за България“, ГЕРБ, ДПС и "Български възход“ Корнелия Нинова номинира Вежди Рашидов за председател на 48-о Народно събрание.

Петър Петров от "Възраждане“ издигна кандидатурата отново на Цвета Рангелова.

При последвалото гласуване Вежди Рашидов получи 139 гласа "за“; "против“ бяха – 73 депутати; "въздържал се“ -27 .

За Цвета Рангелова гласуваха 29 депутати; "против“ – 71 гласа; "въздържал се“ -137.

„Снощи получих над 100 съобщения, 60% от тях ме обвиниха, че съм се отказал да стана председател, защото тези 60% искат да има държавност. Два пъти съм бил министър и на тези години ми се искаше да се отдам на внуците ми. 

Днес стана нещо интересно. Нинова е национално отговорен човек и аз й казах, че ще приема само ако има мнозинство, за да работи този парламент, защото зима идва и хората ще бъде гладни. Ваше задължение е да се грижите за тях. Бъдете близо до тях и слушайте болките им, защото ще изкрещят“, заяви Рашидов.

„Парламентът не е Сатиричен театър. Ние сме тук единствено да работим, да спорим, да търсим верния път и да търсим правия път, да престанем да ръкопляскаме, да се хванем за работа. Аз не съм безотговорен човек. В името на това НС да работи, ще жертвам част от моите останали години в името на българския народ и за никой друг. Аз ще умра на тази земя, тя е свещената за мен, защото думата родина идва от народ, а костите на моите родители лежат по Кърджали на моята земя. Никой няма правото да ми отнеме тези два квадрата“, добави Рашидов.

Той обеща на всички депутати, че ще работи с тях, защото е консенсусен.



Няма коментари:

Публикуване на коментар