Зима

Зима
Пролет

25 октомври 2022 г.

Хиляди отново протестираха в Германия срещу енергийната политика на правителството

Демонстрации са проведени в над 12 града в Мекленбург-Предна Померания, сред които Нойбранденбург и Висмар 

 

Хиляди отново протестираха снощи в Германия, предимно в градовете в източната част на страната, срещу енергийната политика на правителството на фона на нарастващите цени.

Около 6 хиляди души са участвали в протестите в Мекленбург-Предна Померания, по данни на германската полиция. Около 1600 души са протестирали в град Шверин, регионалната столица на североизточната федерална провинция. Демонстрации са проведени в над 12 града в Мекленбург-Предна Померания, сред които Нойбранденбург и Висмар.

Хиляди са протестирали и в източните германски провинции Саксония, Тюрингия и Саксония-Анхалт.

Около 1100 души са участвали в демонстрация в град Магдебург, на около 150 километра западно от Берлин, организирана от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия". Междувременно в Лайпциг се е стигнало до сблъсъци между участници в протест и контрапротестиращи, обяви говорител на полицията.

Няколкостотин привърженици на германското ислямофобско движение ПЕГИДА са демонстрирали  в центъра на Дрезден в източната част на Германия. Близо също толкова демонстранти, предимно млади хора, са провели контрапротест, съобщи местната полиция. 


 БТА

Няма коментари:

Публикуване на коментар