Зима

Зима
Пролет

10 октомври 2022 г.

Залагането на взрива за Кримския мост е извършено в България

В организацията на терористичния акт, освен Украйна, може би са участвали и спецслужби на други държави 

 

Залагането на взрива в товара на камиона, който се взриви на Кримския мост, е станало в България. 

Това твърди "Рыбарь" в канала си в Телеграм, съобщава Epicenter.bg.

В операцията са били използвани два тежкотоварни камиона. Товарът - 22 палета с по 9 рулона метално фолио на всеки (всеки палет тежи около тон), е пристигнал по море в грузинското пристанище Поти от България. Поръчител е гражданин на Украйна.

По-късно те са натоварени на товарен камион с чужди номера, като шофьорът е общувал с поръчителя по WhatsApp.

От Поти камионът се е отправил в Армения, където е бил обмитен по правилата на Митническия съюз - това е типичен, непредизвикващ съмнения маршрут за влизане в Русия, отбелязва каналът.

След това камионът отново е влязъл в Грузия, а оттам - на територията на РФ, през граничния пункт Горни Ларс - същия, през който преминават бягащите от мобилизацията. Крайна точка е бил град Армавир, където палетите са били претоварени на друг камион, който се е отправил към Крим.

Съдейки по всичко, взривът е бил заложен в рулоните с фолио и то така, че да не може да бъде хванат на рентгена.

И това е било направено в България. Значи, в организацията на терористичния акт, освен Украйна, може би са участвали и спецслужби на други държави, твърди Телеграм-каналът.

Водачът на първия камион вече дава показания. По всичко личи, че той, както и шофьорът на втория камион, не е знаел какво кара, обобщава
"Рыбарь"

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар