Зима

Зима
Пролет

5 октомври 2022 г.

Владимир Путин удостои Рамзан Кадиров със званието генерал-полковник на рождения му ден

Кадиров подкрепя изцяло кампанията на Путин, като редовно призовава в Украйна да се използват най-драстични тактики 

 

Чеченският лидер Рамзан Кадиров, съюзник на президента Владимир Путин, заяви, че е получил висш чин в руската армия.

"Искам да споделя с вас още една приятна новина. Президентът на Русия ме произведе в генерал-полковник. Указът излезе под №709. Владимир Владимирович лично ми се обади и ме поздрави", написа Кадиров в Telegram-канала си.

Той добавя, че президентът е предал поздрави за Деня на Грозни (столицата на Чечня), Деня на учителя и Деня на чеченската младеж.

"Държавният глава ми звънна и помоли да пожелая от негово име на всички жители на Чеченската република благополучие, късмет и успехи! Независимо от голямата си натоваренст, върховният главнокомандващ никога не забравя значимите за нашия регион дати", изтъква Кадиров.

Лидерът на Чечня отбеляза, че заради специалната военна операция не се предвиждат развлекателни мероприятия в празничната програма.

Званието генерал-полковник е третото най-високо командно звание в руската военна йерархия. На 5 октомври Рамзан Кадиров навърши 46 години.

Чеченският лидер заяви, че ще направи всичко, за да приключи бързо специалната военна операция.

Чеченските части - включително собствената милиция на Кадиров са със зловеща репутация, "Кадировци" - се сражават заедно с редовните руски сили в Украйна.

Кадиров подкрепя изцяло кампанията на Путин, като редовно призовава в Украйна да се използват най-драстични тактики. Тази седмица той призова Москва да използва ядрени оръжия с ниска мощност в Украйна. След това той заяви, че изпраща трима от своите синове тийнейджъри - на 14, 15 и 16 години - на фронта.


Няма коментари:

Публикуване на коментар