Зима

Зима
Пролет

10 октомври 2022 г.

За Путин, САЩ, НАТО и бъдещия свят

Западът, който е с дебела непроницаема превръзка на очите упорито не иска да осъзнае, че Русия започна промяната на световния ред. И тази промяна върви с неумолима сила...

 

 

Няма спор, че Путин е един от лидерите на 21 век. 

Той трудно може да бъде разбран от мнозина не заради друго, а защото неговата съдба е да управлява Руската империя, т.е. да бъде император. А колко са мъжете в света, които трябва да разсъждават и разсъждават като императори? Според мен се броят на пръстите на една човешка ръка.

Задачата за разбирането на Путин се усложнява още повече, тъй като става въпрос за император на Русия, а не на друга държава. Руският император няма друг господар освен интересите на империята – руския мир или руския свят. Неговият съдник е само историята. Как да бъде разбран от хора, които цял живот зависят от господари? Как да бъде разбран от политици, които се занимават единствено с налагане на джендърска философия за родител 1 и родител 2?

Как да бъде разбран от хора, чиито семейства или те самите са получили неполагащи им се благинки от режима подчинен на Кремъл, който в България бе обявен за престъпен със закон, а днес са най- гръмогласните в хора срещу него? Истината е, че Путин може да бъде разбран единствено и само от хората, които ще останат в историята.

В началото на специалната военна операция Путин каза ясно – той е трябвало да изпревари план на Зеленски и НАТО да бъдат нападнати Донбас и Крим. Ходът на военните действия показа, че Путин е бил прав – след първите 20 дни НАТО започна война с Русия на украинска територия.

До какво доведе войната на НАТО с Русия? Русия увеличи територията, населението и богатствата си – днес с тези от четири области. Но утре може и с още 4, кой може да каже, че това няма да се случи. Ако НАТО воюва на принципа война до последния украинец, то това е най-големият подарък за Русия и Путин.

През последния месец мнозина повярваха, че е осъществен прелом в резултат на украинска и натовска офанзива. Крайният резултат на това начинание обаче ще бъде изпълнение на друга задача, която Путин постави – демилитаризиране на Украйна в резултат на пълно унищожение на боеспособните части на украинската армия.

И мисля, че това ще се случи поради факта, че украинските и натовски военни части вече не са в укритията. Пътят за тяхното отстъпление към старите укрития ще бъде невъзможен, тъй като ще се превърне в изпепелена територия от руската артилерия и ракети.

Както Путин каза преди време Русия още не е започнала сериозните действия. Да, но днес вече започнаха. Някои виждат само ракетните удари, които са поразили критична инфраструктура в Украйна. Аз мисля, че много по-сериозно звучи неутрализирането на спътниците, които се използваха за насочване на американските артилерийски системи. Това практически означава, че за Украйна те вече са непотребни.

Днешните поражения от ракетния обстрел са важна предпоставка за края на президента Зеленски и управляващия политически елит. Нищожна е вероятността те да избегнат съдебно преследване за това, че не изпълниха Минските споразумения и доведоха Украйна до огромни човешки, териториални и инфраструктурни загуби.

Западът, който е с дебела непроницаема превръзка на очите упорито не иска да осъзнае, че Русия започна промяната на световния ред. И тази промяна върви с неумолима сила. Свидетелство за това е политиката на САЩ. В борбата им за световно надмощие им се наложи да заменят като съюзник Суадитска Арабия със Зеленски. Това е тъжната истина за съвременните американски дипломатически „победи“ и изолация на Русия.

И тъй като на Западът му е забранено да разбира какво говори Путин, то няма как да видят новата Русия, която е възприела изцяло американския начин за правене на политика. На последните проведени избори в Русия се оказа, че руснаците могат да гласуват и гласуват използвайки телефоните си. Проведената аграрна реформа след 2010 г. направи Русия износител на храни и започна планирано да намалява делът на износа на въглеводороди.

Само преди броени дни Путин възложи задача за технологично обновление в срок до 2030 г. Всичко това навежда на мисълта, че Русия далеч не е разцъфтяла, но върви в посока, която не е свързана с ограничаване ползването на електроенергия и въвеждане на споделеното къпане в баня за пестене на енергия. Не на последно място бих посочил и факта, че Путин видя новата световна война по начин, за който Западът и НАТО не са подготвени.

Според мен Путин предвиди, че новата световна война ще бъде съвкупност от множество замразени конфликти на територията на държавите от НАТО. Вашингтон и Лондон направиха каквото можаха в териториите на бившия СССР. Както се вижда Русия преживя всички тези опити. Но кой може да гарантира, че държавите от НАТО са застраховани от същите проблеми, които Вашингтон и Лондон създадоха и продължават да създават в бившия СССР?

Промяната в демографската картина на САЩ може да доведе до непредвидими последици в съвсем близко време след 10-15 години. Това ще увеличи вероятността от етнически сепаратизъм, ръководен от престъпни групировки по принципа на Косово – просто ще използват американски патент.

Голяма ще бъде вероятността бялата част от населението, които са потомци на създателите на САЩ, да търсят начин да се спасят от расово претопяване. Политическият елит на САЩ трябва да погледне сериозно на промяната на демографската среда в държавата им и възможните последствия от нея, включително и тези които ще се окажат влияние далеч извън американска територия.

Дали Мексико е забравило за загубените свои щати, които днес са американски? Дали Аржентина е преглътнала мисълта за Фолклендските острови близкото бъдеще ще покаже?

Дали Сърбия е забравила за Косово?

Дали Турция само скърца със зъби на Гърция или ще се възползва от настъпилите промени в отношенията между Русия и Гърция?

Дали националистите в Германия няма в близко време да се съюзят с Русия и поставят въпроса за териториите предадени на Полша след края на Втората Световна война? И т.н. и т.н.

И ако някой е решил да си присвоява функциите на Бог и да твърди уверено, че всичко това е невъзможно, то нека бъде по-смирен.

А дали 21 век няма да бъде векът, в който Китай ще превърне южната част на Тихия океан в своя жизнена територия?

Дали Западна Европа няма да стане съвкупност от колонии?

Този въпрос навярно ще вбеси онези евроатлантици, които нямат и грам познание от световна история. На тях ще припомня крахът на Римската империя и завладяването на Северна Африка и Южна Европа от арабите. Това не е станало с военни действия, станало е с демография.

Време е вече Европа да погледне истината с отворени очи – Европа загива. Ние трябва да решаваме собствените си проблеми, а не да бъдем жертвени пионки в борбата между Вашингтон и Москва.

Европа има крещяща нужда от лидери, а не от политици, които се занимават с въпроса как приготвянето на мусака влияе върху климатичните промени. Европейската политическа класа има все още време да започне да разсъждава за проблемите на стария континент.

Ако тя не го направи, то тогава улиците ще излъчат новите политически лидери на Европа.

 
Петко Добрев, Epicenter.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар