Зима

Зима
Пролет

6 октомври 2022 г.

Васил Велев: Не ни чака нищо хубаво по независещи от нас причини

"Трябва съгласие по основни реформи и задачи - средно- и краткосрочно, които се ползват с широка подкрепа." 

 

Според Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал служебното правителство за кратко време е успяло да нормализира ситуацията с газа.

"Цените обаче са такива, че правят европейската и българската индустрии неконкурентоспособни на световните пазари. Икономиката на Европа има отчетени данни за спад. Този месец ще е последният, който ще е пълен в преработващата промишленост, след това ще започне свиване. Свиването е факт от лятото при базовата индустрия. Не ни чака нищо хубаво по независещи от нас причини", заяви той по БНР.

Велев подчерта, че ако безразборното харчене и политиката, която раздава помощи на калпак, продължат, няма да можем да вземаме заеми.

"Това трябва да бъде взето предвид при съставяне на бюджета за следващата година. Трябва съгласие по основни реформи и задачи - средно- и краткосрочно, които се ползват с широка подкрепа. Иначе няма как да минем през изпитанията. Ще сме свидетели на наддаване за народната любов, гледайки към предсрочни скорошни избори и ще фалираме държавата. Важно е да не се политизира икономиката, а да се икономизира политиката."


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар