Зима

Зима
Пролет

16 октомври 2022 г.

Какво работят политиците?

Те работят обидни игри. Гадни глупости и глупави гадости...  

 

Винаги съм се питал какво точно работят политиците? Какво правят за теб, четящия?

Събирам политическа продукция и търся спонсор за едно малко изложение (изложба), пърформънс с неща, брандирани от партии и политици. Имам плакати, значки, карти за игра, захарчета (пакетчета), бонбони, знамена и друга политическа кинкалерия.

За мен това е материята, която произведоха политиците дотук за 33 години свобода. Единственото, което можеш да пипнеш. Не мисля, че преувеличавам.

Ще стане хубава изложба.

Сега обаче имаме нова продукция, която отново доказва мислите ми.

Преди дни щабовете на либералните партии произведоха десетки мемета, обидни за Костадинов и “Възраждане”. Креативни неща, креативни хора, няма спор, но дали това смешно нещо ще реши един мой и един твой проблем - на теб, който четеш?!

Накрая фенове и щабове, и тролове обявиха, че е произведена електронна игра, народно творчество с образа на бягащия от Европа Копейкин.

Но подскачащата глава на Костадинов е инфантилна черна пиарска идея. И нищо друго. Но не казвам това, за да го защитавам. Друга ми е поантата.

Дни по-късно Костадинов и екипът му отвърнаха на удара - някой пусна Flappy Kir4o, почти същата графика и драматургия, подскачащ образ на Кирил Петков. На фона на много комикси, които представят Костадинов като славен образ, си мисля, че това наистина може да е работа на емигранти с повече свободна мисъл и време.

Но! 

Двете продукции не са игри, те са мюрета, на които избирателите трябва да се вържат, да се еб@ват, да се подиграват, да се карат, дори да се сбият - само и само да има въобще политически живот, както го разбират нашите политици.

Затова явно всеобщият, вездесъщия Политически Пиар (ПП) просто произведе мемета, залъгалки. И дори да отрекат лидерите - това е работа на партийци, щабове и фенове. Доколкото познавам политици - те даже плащат за такива глупости.

Е, въпросът е ясен - това ли ви е продукцията? С това ли се занимавате?! Срамна история.

Все едно да ИЗБЕРЕТЕ бояджия за спалнята си, а той да дефекира на паркета ви и да нарисува по стените сто фалически символа, познати ни само от стени на тоалетни и фейсбук-стени на отявлени партийни фенове.

И вие в тая спалня искахте да гледате децата си?

За такива дейности се казва, че всичката пара отива в свирката.

Но аз съм виждал свирки - това не е пара и това не е свирка. Ние сме заменили политическия разговор, (от който има полза) с гадни глупости и им отвръщаме с глупави гадости.

Наблюдавайте политиците - те не произвеждат нищо, освен думи и картинки, които са на нивото на трети клас, първи срок, вицове за бай Пърдешко. А имаше неща като Висок Разговор, ако ме разбирате правилно.

Мога да го кажа много по-обидно, но не бива. Аз вече не съм обиден от липсващия разговор в политиката.

Аз съм го отказал като вреден навик -  както 70% от хората наоколо.

Защото, разберете - това работят политиците, те работят обидни игри. Гадни глупости и глупави гадости. 

Ще ме опровергаете ли?!


Мартин Карбовски, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар