Зима

Зима
Пролет

4 октомври 2022 г.

„Либералната демокрация“ ни носи все по-тъпи управници!

Те влизат във властта със своята невероятна посредственост и невежество, движени най-вече от алчността си и нагласата си за корупция

 

 

Хенри Кисинджър сега е на 99 години. Той е виден американски политик, историк, политолог,  носител на Нобелова награда за мир. 

Работил е като съветник по националната сигурност на американския президент, бил е и държавен секретар на САЩ. Завършил е Харвард в неговите по-добри времена (дипломира се като бакалавър по хуманитарните науки през 1950 г.). Защитил е докторат по философия в същия университет, бил е и преподавател в него. Организирал е с подкрепата на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) т.н. Международен харвардски университет, бил е и негов директор.

Най-новата книга на този несъмнено мъдър и опитен човек, е посветена на лидерството. В нея той прави извод, че днес на Запад липсва най-необходимото за неговото развитие – обмислено държавничество. Според него днешните западни управници не притежават необходимата за позициите, които заемат, компетентност и интелектуална сериозност. Кисинджър изтъква, че не може да посочи нито един съвременен западен лидер, който да притежава далновидно мислене и усет за историята. За него това е огромна опасност, защото означава, че всеки демагог, който може да използва негодуванието на хората, е в състояние да постигне невероятно влияние. И това е най-големият проблем за бъдещето на демокрацията. За Кисинджър един от главните виновници за да ги няма така необходимите на Запада управници, са днешните негови университети. Те произвеждат „активисти“, но не и истински лидери.

Кисинджър лично е познавал и работил с шестте изтъкнати лидери на ХХ век, за които  разказва в своята книга. На техният фон продуктите на т.н. „либерална демокрация“, които днес са на власт на Запад и у нас, са истински нищожества.

Кисинджър е прав и когато говори за деградацията на съвременния университет – на Запад, а вече и у нас. Причината за това е пак в „либералната демокрация“ – фашизмът на новата епоха. Тя се нуждае не от  почтени и умни млади хора, а от послушни, предани на глобализма и на ЛГБТ-идеологията недоразумения. Ето защо университетите на Запад и у нас се трансформираха от империи на знанията  в търговски обекти, продаващи дипломи. Това ярко ни демонстрираха по време на краткото си властване и т.н. „харвардски възпитаници“, заедно с тяхната шуробаджанашка банда.

Проблемът е, че със своите некомпетентни и безумни решения, глупавите днешни управници съсипват живота на милиони обикновени хора на Запад и у нас.

Дан Ебърхарт е главен изпълнителен директор на Canary – една от най-големите частни компании за петролни услуги в САЩ. Работил е като консултант в енергийната индустрия в Северна Америка, Азия и Африка. Сътрудничи на медии като CNN, The Hill, Real Clear Energy, Economist, Fox Business,  MSNBC, Bloomberg, CNBC и др.

Влиятелното американско списание „Форбс“ публикува негов анализ, посветен на невероятната некомпетентност на западните управници. Дан определя сегашната петролна политика на лидерите на САЩ и Евросъюза,  като „най-голямата енергийна глупост“. Таванът на цените на петрола например, който те ще  наложат през декември т.г.,  ще доведе до шоковото му поскъпване. Абсурдът е в това, че така ще спечели Русия, но ще  загуби световната икономика. И най-вече всички страни, чиито управници имат глупостта да подкрепят новите санкции на Запада. Русия вече предупреди, че на тях тя няма да продава петрол.

Днешните западни управници не притежават необходимият здрав разум и компетенции, за да разберат работата и икономиката на енергийните пазари, подчертава Дан. Политиката им води до това, че Русия ще продава повече барели нефт на държави като Китай, Индия, Турция и др., но ще намали производството си и така ще  съхрани ресурса си за по-късен добив. В резултат Москва си осигурява стабилни петролни приходи, докато западната икономика я очакват жестоки удари. Цените на петрола ще достигнат минимум до 150 долара за барел, но вече има прогнози и за 380 долара за барел. Това ще направи живота на милиони хора непоносим. А основната причина за ударът, който ни очаква е, че администрацията на Байдън и политиците в ЕС и Обединеното кралство се оказват напълно некомпетентни и в настоящата енергийна криза, заключава Дан.

Доказателство за въпиеща тъпота на западните управници, е и случилото се с тръбопроводите „Северен поток“. Решението да се осъществи този терористичен акт, което най-вероятно е на лидерите на САЩ, Великобритания, Полша и Украйна (точно те имат интерес от взривяването им!) може да е взето само от завършени дебили. Защото това е атентат не толкова срещу Русия, колкото срещу икономиката на Европа. Негативните последици от спирането на преноса на газ много скоро ще усетят  милионите простосмъртни европейци. Черпенето на газ от подземните хранилища на Евросъюза за първи път от приключването на отоплителния сезон (края на март) надвиши запълването. От 18 държави, които разполагат с хранилища, 16 вече са на минус. А зимата, която според синоптиците ще е необичайно сурова, още не е пристигнала…

Ето още един пример за невероятна некомпетентност на форматирани от „либералната демокрация“ управници. Той е от Великобритания, където сега премиер е Лиз Тръс – същата, която сънародничката й, журналистката Мери Дежевски,  определя като невероятно арогантен и крайно неграмотен човек. В новият бюджет на страната се планира да се намалят данъците за най-богатите британци. Тези от тях, които печелят над 170000 лири годишно няма да плащат данък печалба, както и данъци за операции със скъпа недвижимост.  Решението да се съкратят данъците с 50 милиарда лири, накара много  експерти да се усъмнят в компетентността на британските управници. Още повече, че няма никакви идеи как ще се компенсира липсата на тази огромна сума в държавната хазна. Дори и Международният валутен фонд се разтревожи от това решение и предупреди, че то неизбежно ще изостри още повече високото и без това  социално неравенство във Великобритания.  По повод на бюджетната политика на Лиз Тръс, професорът по икономика Давик Бланчфлауър заяви: „Работя в икономиката от 50 години. Преживях голямата рецесия, но никога не съм виждал такава некомпетентност“!

У нас приключиха поредните парламентарни избори. Ще е признак на изключителна наивност да се предположи, че нещо позитивно ще се промени в живота ни. Онова, от което и „новите“  ни управници ще се нуждаят, защото  не го притежават – и те са завършен продукт на „либералната демокрация“, е компетентност, здрав разум, държавническо мислене и отговорност. Те влизат във властта със своята невероятна посредственост и невежество, движени най-вече от алчността си и нагласата си за корупция. А втълпените в главите им от чужди и родни университети „ценности“ на „либералната демокрация“, са ги направили и напълно зависими от западни господари.

Ето защо те идват на власт и  за да защитават не нашите, а техните интереси.


 Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар