Зима

Зима
Пролет

7 ноември 2022 г.

Шепа сбъркани избиратели ни вкарват във война с Русия!

„Български“ депутати се оказват не само некомпетентни и безотговорни, но и напълно дезориентирани... 

 

Да правим обратно на това, което е разумно и правилно, си е наша национална особеност. 

Най-нови проучвания в САЩ например, сочат,  че след като представители на републиканската партия обещаха да спрат военната помощ за Украйна, рязко нарасна делът на тези, които ги подкрепят. В тази държава, която вече от три десетилетия назначава свои марионетки на власт у нас, на 8 ноември предстоят важни избори за тамошния парламент. 

Агенцията за проучвания FiveThirtyEight установява, че американците са започнали да подкрепят Републиканската партия веднага, след като тя е обещала да не дава повече пари на невероятно корумпираният украински режим. А това означава, че рязко ще спре и притока на оръжия и боеприпаси за него. Ето защо вероятността републиканците да победят на задаващите се избори  е  84 на сто, изтъкват експерти на FiveThirtyEight. А една от главните причини за това е новата позиция за конфликта в Украйна на слезли от небето на земята американски политици.

А  у нас се случва точно обратното. „Български“ депутати се оказват не само некомпетентни и безотговорни, но и напълно дезориентирани дори и за това, което се случва в далечна Америка. Депутатите на ГЕРБ/СДС, „Продължаваме Промяната”, ДПС, „Български възход“ и „Демократична България”, гласуваха страната ни официално да се присъедини към опосредствената (прокси) война на Запада срещу Русия на украинска територия. На Украйна ще бъдат доставени и то в огромни количества боеприпаси – патрони, снаряди, гранати, ракети, мини и др. А също така танкове, оръдия, самолети, вертолети и пр. С тях ще бъдат убивани, ранявани, осакатявани и хиляди деца, жени, възрастни хора…

Решението за оказване на военна помощ на украинският режим на практика е обявяване на война на Русия. Моника Дъфи Тофт е експерт по въпросите на войната и военните интервенции, професор  в университета „Тафт“ в Медфорд, щата Масачузетс (САЩ). В свой анализ за The Conversation тя пише: “Ситуацията в Украйна представлява класически случай на прокси война, в която външни лица предоставят пари, оръжия и други видове подкрепа на съюзниците.“ Проф. Тофт предупреждава, че е много вероятно прокси войната срещу Русия да премине в пряка конфронтация и в трета световна война.

Сред най-големите мераклии България да бъде  активен участник в прокси-войната на англосаксите и съюзниците им срещу Русия, са и номенклатурни кадри на управлявалата преди повече от три десетилетия Българска комунистическа партия (БКП) и техни наследници. Сред  тях са и немалко образи с дипломи от  съветски военни университети и академии. А по времето на социализма в тях не можеше да бъде изпратен български офицер, ако Държавна сигурност и конкретно военното контраразузнаване,  не разполагаха с точна информация, предан ли е той или не на идеите на марксизма-ленинизма и на СССР.  За всеки офицер, преди да замине да учи в съветски военен университет или академия, съгласие даваше  военно-административният отдел на ЦК на БКП, ръководен от генерал-полковник Велко Палин.

Но се оказва, че секретните служби по онова време дълбоко са грешили. Лицемерие, коварство и двуличие, а не преданост се оказва същността на много от училите в СССР български военни. След 1990 г. те мълниеносно замениха „службата на партията и народа“, както се говореше преди три десетилетия, с отлично платена работа за интересите на САЩ и НАТО.

Попаднах на интересен коментар на Красимир Каракачанов, озаглавен много точно: „Завършилите съветски военни академии днес са най-големите натовци“. В него бившият военен министър споделя личните си впечатления от слугинажа на „български“ генерали пред новите си господари от САЩ и НАТО. “Всички онези съветски възпитаници, завършили съветски военни академии, днес са най-големите натовци… Няма нужда да продадеш сега България, за да покажеш, че си правоверен натовец и да се подмажеш на американците. Това е унизително и призовавам обществото въобще да не слуша тези хора. Те не заслужават внимание“, прави извод Каракачанов.

Тези редове той пише през април т.г.  Сега сме ноември. И отново някогашните съветски, а сега натовски военни  манипулират общественото мнение. Пак те ни убеждават, калко важно е да се включим в прокси войната на Запада срещу Русия на украинска територия.

Бившият военен министър Тодор Тагарев е защитил дисертация  във Военновъздушната инженерна академия „Н. Е. Жуковски“ в СССР. Но сегашният натовец Тагарев призовава незабавно да изпратим боеприпаси за Украйна. „Ние сме враг за Русия, ние сме част от НАТО “, заявява той пред БТВ. И добавя: „Украйна има нужда от сериозни количества боеприпаси, които ние можем да предоставим и ако предоставим масирана помощ – боеприпаси, артилерийски снаряди, мини, снаряди за ракетни системи за залпов огън в големи обеми, това може да бъде чувствителна помощ. Но не трябва да забравяме и необходимостта от тежко въоръжение и това, че ние можем да го дадем“, е категоричен  Тагарев.

Генерал Съби Събев е възпитаник на Военната академия „Юрий Н. Гагарин“ в Монино (СССР), после е военен представител на страната ни в НАТО. Пред NOVA NEWS той твърди, че спокойно може да изпратим веднага 30-40 танка за Украйна. И продължава: „По публични данни ние имаме два дивизиона C-300. Не е проблем България да задели един и да го предаде на Украйна”. Единият дивизион отговаря за защитата на София, другият – за АЕЦ „Козлодуй”. Но според Събев централата може да се охранява и с други системи, а освен това ни пази НАТО. Така, че спокойно може да изпратим много оръжия в Украйна, е уверен генералът.

Има ли алтернатива на безумното решение на депутати България да стане част от агресорите, повели прокси-война срещу Русия на украинска територия? Има, разбира се! Отличен пример е позицията на унгарските политици, които не се подадоха на невероятният натиск на САЩ. За разлика от техните марионетки на власт у нас. Унгария – след предателството на България към Русия, стана единствената членка на НАТО, която категорично не одобрява доставянето на оръжия на украинския режим.

И още един пример ни показва богата Швейцария. В името на своят неутралитет тя забрани на Германия да изпраша нейни боеприпаси в Украйна. Става дума за 12 400 35-милиметрови снаряди, предназначени за немската система „Гепард“.

Разбира се, не са балами тези, дето лапат от баницата на САЩ и НАТО. Тарикатите, гласували България да стане непосредствен участник в прокси-войната срещу Русия на украинска територия, попаднаха в парламента благодарение на гласовете на шепа тъпоглавци. От общо 6 620 820 избиратели в списъците реално на изборите се явиха и гласуваха (според положените подписи в избирателните списъци)  259 2907 души – около една трета от избирателите.  Свръх русофобската, проамериканска  групичка, пищно нарекла се „Демократична България“, бе подкрепена едва от 186 528. А партийката „Български възход“, която според анализатори я готвят да състави правителство, я подкрепиха на изборите символичните 115 872 души.

Но това не пречи на влезлите в парламента ни  „евроатлантически“ ориентирани депутати да имат огромно самочувствие. И да вземат съдбоносни, но невероятно некомпетентни, безотговорни и твърде опасни за  България решения.

За съжаление за безумията, които те творят в парламента, ще плащаме всички ние. В това число и напълно дезориентираните, сбъркани, лишени от критично мислене техни избиратели.


Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар