Зима

Зима
Пролет

3 ноември 2022 г.

Предатели много. И това ще мине

Днешният ден е пример как заради нашето безучастие, нашият отказ за критично мислене и гласуване за Сульо и Пульо, докарваме успешно народните работи до пропастта 

 

Очаквано евроатлантическата коалиция си прие решението за предоставяне на оръжие за Украйна. Против бяха само БСП и Възраждане. 

Изненадата беше гласуването на Български възход, макар и аз лично не бях учудена, защото повратливостта и угодничеството на така наречения генерал, ми бяха отдавна известни. Да му мислят тези, които му повярваха. 

Решението безспорно е във вреда на България. Поредното вредно и катастрофално решение. Но не мога да се съглася с крайните оценки, че това е краят на държавата и българите, че е катастрофа, от която не можем да се измъкнем. 

И това ще мине. Да припомним, че България има лошия навик винаги да се набутва на страната на губещите. Дори се майтапим, че ако се присъединим към някой съюз, то той със сигурност ще катастрофира. 

България ще си плати жестоко за днешното решение. Българите също. Политиците, ако имат късмет, може и да се разминат с предстоящ съд и наказателна отговорност за въвличането на България в поредната национална катастрофа. Но днешният ден е пример как заради нашето безучастие, нашият отказ за критично мислене и гласуване за Сульо и Пульо, докарваме успешно народните работи до пропастта.

Липсата на мащабен протест е само малък елемент от пъзела. Който отдавна е наред някъде извън България. По-просветените виждат общата картина, но българите упорито отказват да се събудят. 

И понякога наистина трябва шок и катастрофа, за да си припомним ценностите и защо националните интереси са по-важни от интересите на грантоядите от ДБ.

 

Елена Гунчева-Гривова

Няма коментари:

Публикуване на коментар