Зима

Зима
Пролет

30 ноември 2022 г.

Валерия Велева: Всички знаят, че отиваме на избори

"Румен Радев има грях за сриването на имиджа на партиите, за това раздробяване на партийната система, която е в основата на демокрацията." 

 

"Всички знаят, че отиваме на избори и че няма как да бъде съставено правителство, такава е конфигурацията. 

Единственият начин да бъде съставен кабинет е с третия мандат, в който да бъдат включени ГЕРБ, БСП и ДПС. Само си представете как това ще бъде прието от електората и от умнокрасивитета - ще има шумни протести и дюдюкания."

Това каза пред БНР журналистът Валерия Велева от сайта epicenter.bg.

И допълни, че при предстоящи избори най-много ще спечелят ГЕРБ и ДПС.

"ГЕРБ продължават да бъдат абсолютно стабилно организирана партия. ДПС са на бойна нога. Това, което се случва с ПП - скандалите от тяхното управление, ще свали доверието. БСП вероятно малко ще вдигне резултата си. Тези, които спечелиха тези избори, ще спечелят  и следващите. Същите играчи ще бъдат и на следващите избори. Невъзможността да се намери формула за съставяне на стабилно правителство и след следващите избори е огромна."

Велева допълни, че според нея президентът Румен Радев е разбрал каква опасност за българската политика са Кирил Петков и Асен Василев и с негово влияние кабинетът "Петков" е бил свален от власт.

"И сега е редно президентът да разкаже как е вкарал тези момчета в политиката, как беше заблуден от тях и как допусна да използват неговия имидж... Влизането на Петков и Василев в българската политика е планирано с цел разбиване на партийната система в България, разбиване на системните партии и вкарване на субекти, уж политически необременени, уж много чисти и красиви. Румен Радев има грях за това сриване на имиджа на партиите, за това раздробяване на партийната система, която е в основата на демокрацията." 


Няма коментари:

Публикуване на коментар