Зима

Зима
Пролет

8 ноември 2022 г.

Дмитрий Медведев: САЩ и западните страни упорито се придържат към неоколониални възгледи

"Това е задънена улица, път без изход, който води до загубата на много традиционни ценности."

 

 

Това каза Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация и председател на "Единна Русия". 

Той говори на международната междупартийна конференция: „Актуални проблеми на международната сигурност в условията на геополитическа нестабилност“, съобщава ТАСС.

„За съжаление, някои западни страни, преди всичко Съединените американски щати и някои от техните младши партньори, въпреки обективната реалност, упорито се придържат към отдавна остарели, по същество неоколониални възгледи и политически доктрини. Те не искат да се съобразяват с позицията и волята на суверенните държави“, изтъкна Медведев.

"Това е задънена улица, път без изход, който води до загубата на много традиционни ценности, глобализация на проблемите на икономическото развитие и нарушаване правата и свободите на гражданите.

Доверието между страните може да се увеличи, да се гарантира тяхната сигурност и устойчиво развитие, може само чрез укрепване на една наистина многополюсна световна система. Руската федерация и партията "Единна Русия" полагат всички усилия за това", изтъкна Дмитрий Медведев.

Според него, Русия се сблъсква с колосален санкционен натиск от западните страни.

"Резултатът е заплахата от световен глад, недостиг на енергия и други изкуствени проблеми, от които страдат милиони хора в развиващите се страни, включително на африканския континент", подчерта Дмитрий Медведев.


Няма коментари:

Публикуване на коментар