Зима

Зима
Пролет

7 декември 2022 г.

Овластени недоразумения вземат безумни решения!

Отличен начин  да демонстрираш преданост към посланика и неговата страна е да размахаш знамето на битка с призрака на комунизма. Това определено ще зарадва господаря... 

 

Несъмнено сред хилядите образи, пръснати в различните организации на държавното ни управление, се срещат  нормални, мислещи и почтени хора. 

Проблемът е, че техният относителен дял е толкова микроскопичен, че може спокойно да не бъде взет под внимание. Защото огромната част от тези, дето не слизат от екраните на телевизора, занимават се с празнословие в парламента и с невероятни далавери, след като станат шефове, нямат нищо общо с тях. Те са напористи, нагли, самовлюбени нарциси, които си въобразяват, че света започва и свършва с тях. Невероятната им некомпетентност сътворява истински хаос във всички сектори на държавата ни. А всичко това се случва, защото към властта са устремени най-вече алчни и корумпирани образи. И у нас, както по света, това е най-сигурният и бърз начин за забогатяване.

Но колкото и да са инфантилни и необразовани, овластените недоразумения си дават сметка, че идването им на власт и плячкосването на обществено богатство няма как да се случи, без покровителството на Америка. Това отлично осъзнават ГЕРБ/СДС, „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, „Български възход“. И помежду им има невероятна и истерична конкуренция за любовта на американското посолство. В стремежът да си осигурят неговата протекция  те се надпреварват да демонстрират омраза към Русия, да изпращат хиляди тонове оръжия и боеприпаси за украинския режим, да цензурират публичното пространство, да омаскаряват публично всеки, несъгласен с политиката им и т.н.

Но явно това не е достатъчно за да се спечели благоволението на господарите. Ето защо титани на мисълта от ГЕРБ сътвориха поредна безумна идея: табели против комунизма! Те подготвиха проектозакон, съгласно който на всички училища, библиотеки, музеи, болници, общини, сгради на държавни институции и т.н., следва да се постави текст, че  комунистическият режим и Българската комунистическа партия (БКП) са незаконни. Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за обявяване на комунистическия режим в Република България за престъпен, се допълва с изискване на видно място на всички обществени сгради да се появат следните думи: „Комунистическият режим в България (09.09.1944 – 19.11.1989) и дейността на БКП се обявяват за престъпни със закон, приет от 38-ото Народно събрание“. Предвижда се да бъдат създадени специални комисии (петчленки), които ще следят за неговото изпълнение и ще налагат сурови санкции на всеки, който не го прилага.

Впрочем войнстващото  тъпоглавие не е разпространено само по нашите географски ширини. Има го и в коридорите на властта на така любимата на овластените евроатлантически недоразумения Америка.

Високо ценя и редовно следя по Fox News рубриката „Тъкър Карлсън тази вечер“ на изключително популярният и обичан от милиони хора американски журналист. Тъкър си направи труда да проучи, кой наистина ръководи Белия дом. Става дума за онези, от които се възторгват и копират и родните създатели на ненормални проектозакони. Оказва се, че много от хората, които са част от администрацията на Джо Байдън,  имат странен личен живот. Много от тях са мегаломани, които нямат представа, колко са глупави, изтъква Тъкър.

Той дава пример със Сам Бринтън – висш служител в Министерството на енергетиката, който отговаря за безопасното съхраняване на ядрените отпадъци в САЩ. Но истинската сила на Сам, заради което го е наел и Байдън е, че той е небинарен по пол (не може да се определи дали е мъж или жена) и вероятно е с нетрадиционна сексуална ориентация. Сам стана популярен наскоро и с това, че задигна от летището в Минеаполис чанта за 2000 долара, пълна с модни дамски дрехи. И безцеремонно ги добави към собствения си гардероб. С новите си дрехи Сам отлетя от Вашингтон за Лос Анджелис, където оглави семинар за сексуалното робство.

Заради вдигнатият шум в публичното пространство Сам бе освободен от поста си. На негово място в Министерството на енергетиката бе назначена звездата от TikTok  Дилън Мълвейни. Той смени пола си и се представя така: „Това е първият ми зимен сезон като жена и също така е първата зима, в която имам цици. Особено ми харесва, че мириша на ванилов кашмир…“

Истинско вдъхновение за глупавите служители, които нямат представа, колко са глупави, е Камала Харис – вицепрезидент на САЩ, изтъква Тъкър. Според него нейното поведение мотивира и Джанет Йелън – министър на финансите на Джо Байдън. Ако американската икономика изглежда несигурно в момента, то това се дължи и на безотговорното поведение на Йелън по времето, когато бе председател на Федералния резерв (2014-2018 г.). Тогава тя е напечатала тонове евтини пари, като същевременно е получила рушвети под формата на хонорари за речи от банките на Уолстрийт, изтъква Тъкър. Невероятна некомпетентност и мания за величие не позволява на служители в правителството на Байдън да си дадат сметка за собствения си идиотизъм, обобщава журналистът.

Публична тайна е, че не само основателят и едноличен собственик на ГЕРБ, но и огромната част от неговите депутати, партийни членове и избиратели, са били най-тясно обвързани с БКП. Заклелите се някога в доживотна преданост на идеите на комунизма и СССР, днес са най-активните техни противници. За тази цел сега те ни предлагат кардиналното средство за тотално заличаване на недалечното социалистическо минало от паметта на хората: табели.

Вероятно за депутатите на ГЕРБ/СДС точно това е най-важният за разрешаване в държавата ни проблем. Без значение е, че България се деиндустриализира, селското стопанство тотално е разрушено, инфлацията галопира, пълен хаос е в здравеопазването, образованието… Последното проучване на европейската статистическа служба Евростат показа, че ако европейците все по-трудно свързват двата края, то в най-тежка ситуация са точно българите.

Този извод потвърждават  и изследвания на наши специалисти от агенция „Тренд“. Те установиха, че близо 80 на сто от българското население се страхува дали ще му стигат парите за да покрива основните си потребности през 2023 г. И сега 77 на сто от сънародниците ни ограничават покупките си за дома, заради все по-високите цени. Толкова са и тези, които силно се притесняват ще могат ли да плащат за тока, водата и топлината през задаващата се зима. От българите 56 на сто пазаруват все по-малко хранителни стоки – за тях те са твърде скъпи. Страхуват се, че ще загубят работата си 43 на сто от българите. А  55 на сто от нашенци са категорични: икономическото положение в страната ни само ще се влошава!

Но за неадекватните недоразумения, изпратени от подобни на тях избиратели в парламента, всичко това са дреболии, които не заслужават да им се отделя внимание. Най-важното е да не спира нито за миг битката срещу зловещия комунизъм и всички онези, които си спомнят с топлина за недалечното ни минало. От значение е да залеем публичното пространство с антикомунистически табели, а не съдбата на милионите българи, едва свързващи двата края.

Допускам, че за да се появи идиотската идея за табелите против комунизма,  има и друга конкретна причина: идването на нов американски посланик у нас – Кенет Мъртън. По време на изслушването му в Комисията по външни отношения на американския Сенат в края на ноември, той определи като една от най-важните си задачи като посланик борбата със зловредното влияние на Русия в България.

А  отличен начин  да демонстрираш преданост към посланика и неговата страна е да размахаш знамето на битка с призрака на комунизма. Това определено ще зарадва господаря. И шансът лакеите  да бъдат щедро възнаградени нараства.

 

Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар