Зима

Зима
Пролет

12 декември 2022 г.

Има ли шанс да стане депутат разумен и осведомен човек?

Ако някои ще загуби битката, това ще е най-вече „обединена“ Европа, а по край нея и прекрасната ни Татковина 

 

Напълно неизвестният за мен Явор Божанков, който доскоро бе член на парламентарната група на БСП, се превърна в медийна звезда. За това бе достатъчно да гласува за изпращане на военна помощ на украинския режим. 

Така той се присъедини към прозападните парламентарни групи (ГЕРБ-СДС, „Продължаваме Промяната”, ДПС, „Български възход“ и „Демократична България”), които официално ни вкараха в опосредствената (прокси) война на САЩ и съюзниците му срещу славянска Русия. 

Тя се води на украинска територия, като на украинците е отредена ролята на „пушечно месо“. Планирането и командването на бойните действия, снабдяването на украинската армия с всичко необходимо  за да се бие срещу руснаците, го осигурява Запада. А след решението на „евроатлантично ориентираните“ депутати вече и прекрасната ни Татковина.

Ще осъзнаем значимостта на това събитие, ако оставим настрана двойните стандарти и лицемерните приказки за „жертвата“ и „агресора“. С тях крият от нас геноцида, осъществяван от украинския режим над етнически руснаци  в Донбас през последните осем години, след организирания, финансиран и ръководен от САЩ държавен преврат в Киев през 2014 г. Употребата им цели да забравим за това, как западните марионетки, поставени на власт в Украйна, лишиха от вода и електричество два и половина милионното население на полуостров Крим. Пак с тях филтрират каквато и да е информация за зверствата, които вече десет месеца вършат украински военни и чужди наемници над мирното население в Донбас и освободените от режима територии. А с безумното си решение гласувалите военна помощ за украинския режим, определено вредят на националните ни интереси и в бъдеще. Нещо повече: с него те внасят своя  принос в приближаването на света към Трета световна война, която най-вероятно ще е последната за човешката цивилизация – започне ли тя много бързо ще ескалира и в ядрена.

А поводът да напиша тези редове е изказването, което депутата Божанков произнесе в парламента. В него той каза и следното: „Убеден съм в едно и искам да го кажа от тази трибуна и да остане в стенограмите –Русия няма да спечели тази война!”

От неговите думи и поведение лично аз се убедих, че този образ и представа си няма за това, което се случва сега в Украйна. Да не говорим пък за тоталната му неосведоменост относно славянска Русия и нейният потенциал за постигане на целите, които си е поставила  с операцията си в Украйна. Това, което той помпозно заяви от трибуната на парламента е най-малкото наивно и инфантилно – то просто няма как да се случи! Ако някои ще загуби битката, това ще е най-вече „обединена“ Европа, а по край нея и прекрасната ни Татковина. Европейските държави с невероятно темпо се деиндустриализират, а населението им стремително обеднява. Причината, естествено, е в лидерите им – те са не само дълбоко корумпирани, както разбираме от случващото се тези дни, но и некомпетентни, за да следват разумни, обмислени и ефективни политики. Тъпите им и напълно безсмислени антируски санкции, които те вземат по заповед на САЩ, са една от главните причини за катастрофата, към която сега неудържимо лети Европа. За съжаление, точно ние, простосмъртните българи, а не депутатите с официалните им и скрити доходи, ще плащаме цената на техните угоднически на Запада решения. И това ще започне много скоро – още през пролетта на следващата година…

Истината е, че на руснаците им трябваха няколко месеца, за да се освободят от илюзиите, които имаха за украинците – че те са не просто приятелски настроени спрямо тях, но са и техни братя. Оказа се, че след 1992 г., когато Украйна стана независима държава и особено през последните осем години най-вече, на украинците невероятно успешно са им промили мозъците. Огромната част от тях днес са не само са яростни русофоби, но в тяхното съзнание устойчиво са настанени и нацистки стереотипи.

Затова Русия е принудена да смени своята, доскоро щадяща и украинските военнослужещи, политика. Доказателство за настъпилата промяна е това, което сега се случва в Артемовск (през 2016 г. украинския режим промени името му и сега го наричат Бахмут) – град в Донецка област, административен център на едноименната област. Точно тук сега се развиват събития, които не само показват възможностите на руската армия, но  водят и до кардинален прелом в бойните действия.

Много интересни и точни коментари на случващото се сега в Артемовск,  направи през последните седмици един от най-известните американски генерали – Уесли Кларк. Това е човекът, който командваше силите на САЩ и НАТО по време на тяхната агресия в мирна Югославия (операцията им „Съюзна сила“). Немалка част от депутатите, взели тези дни идиотското решение да се присъединим към прокси войната на Запада срещу славянска Русия, тогава също се изявяваха на политическата арена. Но  през 1999 г. те нито дума не обелиха за нападението, осъществено над Югославия от САЩ и НАТО.  Тогавашното правителство на СДС  (негови представители сега са обединени с ГЕРБ, а други са маскирани под лъскавата опаковка „Демократична България“) с нескриван ентусиазъм предостави нашето въздушно пространство и територия на разположение на САЩ и НАТО.

В публичното ни пространство тази агресия бе определена като „хуманитарна интервенция“. Така родните „демократи“ скриваха от нас факта, че от бомбардировките на НАТО загинаха около 2000 мирни жители на Югославия, включително деца, жени, възрастни хора. Унищожени бяха хиляди граждански обекти, сред които и много отнасящи се до културното наследство на страната  и на Европа. В резултат от използването на боеприпаси с обеднен уран от САЩ и НАТО, бе заразена водата и почвата в много райони на страната. Последва скок на болните от рак в Сърбия. А автономната област Косово бе насилствено откъсната от нея и над 200 000 неалбанци бяха принудени да напуснат домовете си. Но за всичко това родните „евроатлантично“ ориентирани депутати, предпочитат да мълчат. Както и за варварските действия на САЩ и НАТО в Ирак, Афганистан, Либия и други държави.

Но да се върна към генерал Кларк. Сега той дава много интервюта на западни медии, в които коментира  събитията в Артемовск. Те се появиха в CNN, War news, нидерландският  Dissident и др. Според генерала руската армия е устроила истински капан за най-боеспособните части на украинския режим. Районът се е превърнал в месомелачка, където всеки ден се ликвидират стотици от тях. Руското командване целенасочено предизвиква противника си да го атакува, за да го унищожава с непрекъснат артилерийски и ракетен огън, с щурмова авиация. Генерал Кларк е категоричен: украинските войски нямат никакви шансове в сраженията за Артемовск! Намиращите се в него военнослужещи на режима, както и тези, които сега пристигат и са пропускани от руснаците в капана-месомелачка, се  ликвидират.

За генерал Кларк утилизирането на най-боеспособни украински части в Артемовск ще даде на руската армия важно стратегическо преимущество. След поражението, което неминуемо очаква украинците тук, Киев най-вероятно ще направи опит да преговаря. Стига руснаците да се съгласят на това, подчертава генерала.

За сведение на депутата Божанков, който най-вероятно не проявява интерес към мненията на експерти, а сляпо се доверява на митовете на западни и родни манипулатори, сега руски щурмови и диверсионни групи вече водят улични боеве в самия град Артемовск. Тук се сражава елита на руската армия – подразделения на въздушно-десантните войски (ВДВ) и на частите със специално предназначение (спецназ) на главното разузнавателно управление (ГРУ). В битката е ангажирана и „най-добрата пехота в света“ – така наричат бойците на руската частна военна компания (ЧВК) „Вагнер“. В месомелачката ще оцелеят само тези, които се предадат. Но това не се отнася за стотиците чужди наемници, предимно поляци, с които е претъпкан Артемовск. Тях вече не ги вземат в плен – разстрелват ги на място. Справедливо, като се имат предвид невероятните зверства, които тези  дебили вършат в Украйна – убиват, изтезават, изнасилват, ограбват мирното население.

Прозападните медии у нас възторжено ни информират, че  вече „независимия“ депутат Божанков си е татуирал овца. Доста точно послание, като имаме предвид неадекватното му решение да подкрепи военната помощ на България за украинския режим. Защото един образован, добре осведомен, мислещ самостоятелно и критично човек не би се подал на двойните стандарти, невероятното коварство, чудовищните  лъжи на англосаксите. Той би подкрепил неутралитета на България спрямо конфликта в Украйна. Както това правят държави като Унгария и Швейцария например.

Що се отнася до партията, която е открила и лансирала този пореден политически „титан на мисълта“, то е очевидно, че с подобна кадрова политика нея нищо добро не я очаква. Доказателство за това са резултатите от последните няколко парламентарни избори – те сочат, че тя стремително губи доверието на избирателите.

А това означава само едно: идва  времето на нейния залез...

Явор Божанков

Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар