Зима

Зима
Пролет

28 декември 2022 г.

По-добре да не се връщат

Предателите, които така ненавиждат своята страна, че призовават за нейното поражение и гибел, трябва да се разглеждат като врагове на обществото. Те не трябва да се допускат обратно в Русия до края на дните си! 

 

Както знаете, историята след трагедия често се повтаря като фарс. 

Преди повече от сто години нашите „извънсистемни опозиционери“ яростно пожелаваха на Родината ни поражение в Първата световна война. Резултатът е гибелта на империята, две революции и кървава гражданска война, която отне 17 милиона човека с различни политически възгледи.
 

Четейки последните опуси на преминалите през кордона подлизурковци на Държавния департамент от XXI век, не мога да се отърва от усещането, че след голямата трагедия е дошло време за един отвратителен фарс. Отново безкрайни ругатни срещу властите и пожелания за скоростно поражение във войната за Отечеството им, а често и мечти за унищожаването на днешна Русия. Гнусно е да се чете това, особено като се има предвид, че на фона на тези мерзости нашите военнослужещи бранят страната ни с оръжие в ръце, ежедневно рискувайки живота си и показвайки чудеса от истински героизъм. Отрекли се изроди всеки ден желаят смъртта на сънародниците и страната си. Умът ми не го побира. Въпреки че очевидно смятат всички, които сега воюват и се борят за победа над украинския нацизъм, за хора от най-нисък сорт, неспособни на фини емоции и адекватно възприемане на живота. Глупав и буренясал човешки материал. Казано по-просто, те презират всички нас, които са абсолютното мнозинство в нашата страна. 

Защо пиша за това?
 
Първо. Предателите, които така ненавиждат своята страната, че призовават за нейното поражение и гибел, трябва да се разглеждат като hostis publicus, обществени врагове. Независимо от правната квалификация на деянията им. Като врагове на държавата, enemy of the state, използвайки любимия им американски еквивалент. Това определение трябва здраво да им се прикрепи. Дори и никой да не е образувал никакви административни или наказателни дела срещу тези лица.

Второ. Такива хора не трябва да се допускат обратно в Русия до края на дните си. Те трябва да бъдат напълно откъснати от източниците на доходи у нас, каквито и да са те. Аморалната ситуация, когато предатели, които искат страната им да бъде победена, едновременно печелят от Русия, трябва да се прекрати веднъж завинаги.

Трето. Връщането на такива лица у дома може да стане само в случай на предварително направено недвусмислено публично покаяние, а в подходящи случаи само чрез амнистия или помилване.
 
Въпреки че за тях би било по-добре да не се връщат.


 Дмитрий Медведев

Няма коментари:

Публикуване на коментар