Зима

Зима
Пролет

8 декември 2022 г.

Мария Захарова: Признанието на Ангела Меркел за Минските споразумения е конкретен повод за трибунал

"Представителите на Запада още тогава, през 2015 г. са знаели, че никога няма да изпълнят споразуменията, и че ще напомпат с оръжия режима в Киев." 

 

"Признанието на бившия германски канцлер Ангела Меркел, в интервю за Die Zeit, че Минските споразумения са подписани, за да се даде време на Украйна да се подготви за военна конфронтация с Русия, може да се използва за съдебно производство в рамките на трибунал."

Това каза на брифинг директорът на отдела за информация на руското външно министерство Мария Захарова.

"Сега западните държави говорят много за юридически оценки на това, което се случва в Украйна, международни трибунали и т.н. Но това е конкретна заявка за трибунал. Това, което Меркел казва в интервюто си е свидетелство на човек, който директно заявява, че всичко, което е направено през 2014-2015 г., е имало една цел: да отклони вниманието на световната общност от реалните проблеми, да се спечели време, за да се напомпа режимът в Киев с оръжие и да се стигне до голям конфликт",
отбеляза тя, цитирана от Glasove.com.

Според Захарова признанието на бившия германски канцлер "звучи страшно: фалшификацията като метод за действие на Запада - машинации, манипулации, всякакви изкривявания на истината, на закона, на правото, каквито човек може да си представи".
 

"Представителите на Запада още тогава, през 2015 г., докато провеждаха многочасови преговори, са знаели, че никога няма да изпълнят споразуменията, и че ще напомпат с оръжия режима в Киев", подчерта дипломатът. 

"Не им беше жал за никого: жените, децата, цивилното население на Донбас и всъщност за Украйна като цяло. Те се нуждаеха от конфликт и бяха готови за него още тогава, през 2015 г."

Захарова коментира и посещението на Виктория Нюланд в Киев.

"Посещението на заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд в Киев не е случайно и е възможно отново да се готви "дворцов преврат", каза говорителят на руското външно министерство.

"Инспекционните пътувания на американския куратор в Украйна вече не изненадват никого, това е нормално. Това е все едно да отидете, за да проверите как е там – дали още има светлината или трябва да хвърлите още дърва“, каза още Захарова по повод посещението на Нюланд в Киев.


Няма коментари:

Публикуване на коментар