Зима

Зима
Пролет

20 януари 2023 г.

Без милост за Юве - отнеха 15 точки на отбора и изхвърлиха шефове от футбола

Санкцията е дори по-тежка от очакваната и обрича сезона на "Старата госпожа" 

 

Федералният съд на Италия нямаше никаква милост към Ювентус и тази вечер произнесе присъдите си по делото за финансови измами, което тежеше от месеци над гранда. 

Заради него подаде оставка цялото ръководство, но голяма част от него за доста дълго време ще трябва да забрави изобщо за постове във футбола след днешните решения.

На Ювентус са отнети 15 точки от актива в Серия А, а препоръката на съда е УЕФА и ФИФА също да санкционират клуба за укриване на данъци, предоставяне на фалшиви данни за печалби и подменяне на договори за рекламни и телевизонни права.

Това означава, че тимът ще има от утре сутринта 22 точки в класирането, а не 37, колкото е спечелил на терена дотук в първенството. А това го праща на 11-о място, на цели 15 точки от четворката и местата в Шампионската лига.

Тези в евротурнирите изобщо са трудно достижими, защото отстоят на 11 пункта от новия актив на Ювентус. Отборът може да спечели Лига Европа, където ще играе през пролетта, и така да се върне в Шампионската лига, но - ако не бъде наказан и от европейската централа.

Наказанията на главните диригенти на престъплението, в което е уличен клубът, са както следва:

- Андреа Аниели, президент на Юве и главен архитект на печално известната европейска Суперлига, не може да се занимава с футбол за 2 години

- Фабио Паратичи, спортният директор, който вече е в Тотнъм, е извън футбола за 2 години и половина

- Павел Недвед, вицепрезидент, легендарен играч и някогашен носител на "Златната топка", е изхвърлен от играта за 8 месеца.


Corner.dir.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар