Зима

Зима
Пролет

20 януари 2023 г.

Baijiahao: САЩ подготвят Украйна за "генерално настъпление" с неочакван финал

„САЩ и Франция само се преструват, че оказват наистина сериозна подкрепа на Украйна, заблуждавайки Киев.“

 

 

Съединените щати започнаха да подготвят Украйна за "генерално настъпление", което ще се превърне в неочакван финал за Киев. 

Това пише китайското издание Baijiahao.

Руските сили превзеха инициативата в Донбас, нанасяйки удари по позициите на украинските войски. Както отбелязват авторите, от първите дни на 2023 г. въоръжените сили на Украйна претърпяха големи загуби в личен състав и техника. Унищожаването на две системи за РСЗО HIMARS, както и загубата на стратегически важния град Соледар, могат да се считат за особено болезнени.

Този обрат на събитията предизвика безпокойство сред страните на Запада. В резултат на това САЩ обявиха, че обмислят изпращането на бойни машини на пехотата M2 Bradley в Украйна. След това Франция обяви, че ще прехвърли леки колесни танкове AMX-10RC на украинските войски.

Анализаторите твърдят, че Вашингтон тласка Киев към мащабно настъпление, обещавайки привидно мощни бойни машини. Но някои нюанси показват, че контраатаката, базирана на тази техника, ще се превърне в неочакван финал за украинските войски.

„Подходът на САЩ и Франция не е изненадващ в ситуацията, в която украинската страна е решена да започне генерално настъпление през пролетта. Наблюдавайки случващото се, изглежда Щатите искат да помогнат на въоръжените сили на Украйна да нанесат последния удар по руската армия. Но ако се задълбочим, ще открием, че щедростта на западния лагер има повърхностен характер“, се казва в статията.

Американският M2 Bradley ще изненада украинската армия с ниската си ефективност. Бойната машина има висока маневреност и огнева мощ, но е изключително уязвима от мини, с които са осеяни бойните полета.

„Моделът е стар, а при разработването му не е отчетена заплахата от взривни устройства, поради което ролята на тази бойна машина в украинския конфликт ще бъде изключително ограничена“, се казва в публикацията.

Лекият френски танк AMX-10RC също ще изиграе жестока шега на ВСУ по време на мащабното настъпление. Авторите отбелязват, че челната му броня може да издържи само 23-мм снаряди. Унищожаването на тази бойна машина с гранатомет няма да е трудно. Като се имат предвид тези фактори, украинските сили едва ли ще успеят в офанзивата, на която разчитат.

„Всичко показва, че САЩ и Франция само се преструват, че оказват наистина сериозна подкрепа на Украйна, заблуждавайки Киев“, категорични са експертите.

"От друга страна, Вашингтон и Париж са разработили добър план: те не само ще се отърват от запасите от остаряло оборудване, но и ще създадат допълнителни проблеми на Русия", пишат авторите.


 


 

News Front Bulgaria

Няма коментари:

Публикуване на коментар