Зима

Зима
Пролет

17 януари 2023 г.

Само да питам, къде и кои са тези комунисти?

За каква лустрация бълнувате след 34 години и кого по-точно ще лустрирате, върхушката на ДСБ ли? 

 

Не знам откъде с времето в главите на десните се е загнездила идеята, че имат право да казват как "комунистите трябва да бъдат разстреляни и обесени" и т.н. 

Изтърсват тази нелепица и в очите им светва пламъка на гордостта, сякаш са горди възрожденци, които ей сега ще ни поведат към светлото бъдеще, само да убият набързо "комунистите" (някак си не виждам левите хора да говорят обратното за демократите, представете си какъв вой ще настъпи, ако има подобна изцепка). 

Само да питам, къде и кои са тези комунисти? За каква лустрация бълнувате след 34 години и кого по-точно ще лустрирате, върхушката на ДСБ ли? 

А, ако не дай си боже си ляв, трябва бързо да се оправдаеш как НЕ СИ комунист, "много ви се моля, разберете, не ме линчувайте!". Вижте ги ПП-тата как се борят всячески да се пишат отдясно, докато очевидно изземат левия сектор на Нинова - защото е крайно неизгодно да кажеш, че си ляв. По терена тичат само десни и по-десни.

Не знам дали великият им протест през 1997 г., дали претенцията, че само те са умни и красиви, Иван Костов ли, бога ми, не знам кое им е внушило това. 

Във великата книжка на Астрид Лидгрен Карлсон пита дядо Юлиус дали някой, някога му е казал, че е "най-красивият и най-умният мъж в разцвета на силите си".

Той се изчервява и скромно казва, че никой никога не му е казвал. Карлсон го пита откъде тогава му е дошла тази нелепа мисъл в главата. 

Та и аз така.

 

Ружа Райчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар