Зима

Зима
Пролет

5 януари 2023 г.

Германия си търси нови проблеми. И то с дългосрочен характер

Ръководството на Германия от историята на собствената си страна трябва да помни как завършваха опитите да се посегне чуждото 

 

Наскоро бившият германски канцлер Меркел призна как заедно с бившия френски президент Оланд са измамили международната общност.

Подписвайки Минските споразумения, те нямали намерение да ги спазват, а само ги използват, за да милитаризират киевския режим и да го подготвят за военни действия против мирните жители в Донбас и Крим.

Съвсем очевидно е, че за случващото се в Украйна ще трябва да плащат европейските държави (Вашингтон си измива ръцете в подобни ситуации).

И преди всичко Германия и Франция.

Не само защото техните икономики са най-силните в Европейския съюз (ясно е, че няма какво да се вземе от балтийските страни и редица други страни от ЕС - те могат да осигурят само шумова информационна завеса).

Именно Меркел и Оланд - тези, които саботираха Минските споразумения, в разбирането на световната общност стават виновници за конфликта в Украйна.

Днес германското правителство реши да прехвърли проблемите, които техните предшественици създадоха върху страната ни.
За тази цел те планират да изземат руски активи за възстановяването на Украйна.

Веднага щом бъде взето такова решение, ние имаме право да предприемем подобни действия по отношение на активите на Германия и на други държави.

Сега животът е в друга реалност: не само в съответствие с Устава на ООН, но и въз основа на прецедентите.

В тази връзка е редно да припомним ситуацията с признаването на независимостта на Косово.

Съединените щати, Германия, Франция и други държави, взели това решение, нямат друг избор, освен да се съгласят с правото на Южна Осетия, Абхазия, Крим, Донецката и Луганската народни републики, както и Херсонската и Запорожката област на самоопределяне.

Няма избирателни решения - правилата трябва да са еднакви за всички.

Същото важи и за отнемането на парични средства и имущество.

Това ще постави началото на процес, когато всички държави ще започнат да пренебрегват международното право, да вземат каквото им е нужно по свое усмотрение.

Ръководството на Германия от историята на собствената си страна трябва да помни как завършваха опитите да се посегне чуждото.


Вячеслав Володин

Няма коментари:

Публикуване на коментар