Зима

Зима
Пролет

26 януари 2023 г.

Положителните мисли ни помагат да създадем едно по-добро бъдеще

Независимо от това какви препятствия ни изпраща съдбата, ние трябва да продължим напред и да не забравяме, че хубавите мисли ще ни поднесат красиви усещания 

 

"Променете мислите си и ще промените света!'' – Норман Винсънт Пийл

Замисляли ли сте се как вашата вътрешна нагласа повлиява на всичко онова, което ежедневно преживявате и независимо дали това са положителни емоции или стресови ситуации, начинът по който ние приемаме случващото се около нас, влияе на емоционалното ни състояние.

Когато постоянно сме заобиколени от стресови ситуации и негативни хора, ние влагаме всичките си сили да променим събитията, но въпреки това се чувстваме изстискани и изхабени, защото не осъзнаваме, че положителният отговор променя следващия въпрос.

Какво имаме предвид ли – това, че когато действаме с усмивка и с усещането, че нещата ще се променят в положителна насока, успяваме да отблъснем отрицателното влияние при всяка по-стресова ситуация в която попадаме.

''Ние сме това, което мислим. Всичко, което сме, идва от нашите мисли. С нашите мисли, ние изграждаме света!'' - Буда

Когато човек вярва в доброто, той го носи в себе си и се стреми да го предаде и на останалите, даже успява да промени събитията в своя живот и да предизвика, единствено положителни емоции към себе си!

Човешката нагласа е не само важен елемент от това, как даден индивид се чувства, но и от това, което той успява да предаде на останалите хора, като емоция и настроение, а когато той е стресиран и тъжен, прехвърля тези отрицателни чувства и на най-близките си хора.

За да можем да променим нашето ежедневие, първо трябва да променим начина си на мислене и да запълним съзнанието си, единствено с неща, които носят положителен заряд и ни карат, да се чувстваме щастливи, така постепенно ще започнем да пренаписваме и едно по-красиво бъдеще, без стресови ситуации и такива, в които се чувстваме тъжни и безпомощни.

Ключът се крие в това да успеем да управляваме правилно своите мисли и да програмираме своето съзнание на позитивна вълна, независимо от това какви препятствия и спънки ни изпраща съдбата, ние трябва да продължим напред въпреки всичко и да не забравяме, че хубавите мисли ще ни поднесат красиви усещания.

''Единствената разлика между добър и лош ден е вашето отношение!'' – Денис С. Браун


Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар