Лято

Лято
Лято

17 януари 2023 г.

Три причини да казвате истината на партньора си

Сериозните неща, които пазите в тайна, могат да са с разрушителна сила за връзките

 

 

Тайните са нещо съкровено, което всеки носи в себе си. Те са част от вътрешния интимен свят на човек и невинаги биват споделени. 

Има някои неща, които е най-добре да пазим за себе си, но има и тайни, които ако бъдат скрити от най-близките ни хора, могат да предизвикат отдалечаване и усещане за недоверие.

Когато сте били деца сте си прошепвали разни тайни, които само вие и най-добрата ви приятелка знаете. Може би понякога още го правите. Във връзките обаче пазенето на тайни и скриването на мисли, нагласи, желания може да попречи на отношенията, да ги влоши.

Честността във връзката е от първостепенно значение. От значение е и видът на тайните, които пазите от него. Маловажните неща не са чак такъв фактор, който може да попречи на отношенията, но сериозните неща, които пазите в тайна, могат да са с разрушителна сила за връзките.

Защо е важно да сте винаги честни с партньора си и да не пазите големи тайни от него? Ето 3 важни причини.

1. Тайните винаги успяват да излязат наяве в някакъв момент

Колкото и дълго да успеете да запазите нещо в тайна, то ще се появи под една или друга форма на повърхността. От това може да произтекат непредвидени и неочаквани негативни последици за връзката ви, за които дори не сте предполагали. Помислете дали си струва да сте неискрени в отношенията си или е по-добре да поставите общуването и откритостта на първо място.

2. Тайните пораждат още тайни

Когато криете нещо, то обикновено създава предпоставка да скриете и още нещо, косвено или пряко свързано с тайната, която се опитвате да запазите. Веднъж свикнали да криете, това ще ви кара да го правите отново и отново, затъвайки в море от тайни. Замислете се дали ще се чувствате щастливи, ако и партньорът ви крие важни неща от вас.

3. Ако тайните ви се разкрият, партньорът ви може също да започне да крие от вас

Тайните пораждат недоверие и имат способността да отдалечават. И обратното – искреността и честността сближават хората. Колкото и трудно да е понякога да се изправите срещу реалността, дори тя да ви създаде проблеми, приемете я и се опитайте да издържите на предизвикателствата. Ще е за добро със сигурност. Истината и честността укрепват връзката и задълбочават отношенията.


 



Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар