Зима

Зима
Пролет

30 януари 2023 г.

Инфантилни и много глупави са на власт на Запад и у нас!

Ветераните на американското разузнаване предупреждават: страшно е, когато американският военен министър смята за възможно да се „спечели войната срещу Русия“ 

 

До интересни изводи ще стигне всеки що годе разумен човек, ако направи сравнение на днешните управляващи с хора, които са били на власт преди десетилетия на Запад и у нас. 

За разлика от някогашните лидери, които - ако не им достигаха необходимите компетенции, бяха достатъчно досетливи да се обкръжат с по-умни от тях хора, днес е съвсем различно. Коридорите на властта - парламенти, министерства, всевъзможни агенции и пр., са препълнени от образи, които  собственик на магазин не би назначил дори и за продавачи. Във всевъзможни държавни организации доминират инфантилни недоразумения, лишени от качеството да преценяват последиците от решенията, които вземат. Днес там попадат разглезени и високомерни нарциси, мечтаещи да се окичат с ореола на властта и вървящите си с него огромни доходи.  „Вождове“ с измислен авторитет, които са  толкова глупави, че не са в състояние да осъзнават, колко са глупави.

Но особено ярко  некомпетентността и тоталната неосведоменост за реалността  на западни и нашенски „лидери“, се вижда сега, покрай събитията в Украйна. Та нима нормален и що годе отговорен човек, заемащ висши постове, ще поиска да воюва с  най-мощната ядрена държава в света – Русия? 

„Ние водим война против Русия!“ ентусиазирано заявява фанатично „зелената“ Аналена Бербок – първата жена, станала външен министър в германската история. 

„Русия трябва да бъде разгромена на бойното поле!“ е категоричен шефа на евродипломацията Жозеп Борел. 

Евродепутатът от Полша Анна Фотига: Русия трябва да престане да съществува в сегашните си граници, Запада трябва веднъж завинаги да приключи с нея – тя трябва да бъде ликвидирана! 

„Ние не разглеждаме нито един вариант, в който Русия може да удържи победа“ подчертава Йенс Столтенберг, генерален секретар на най-агресивния военен блок на планетата – НАТО. 

Адмирал Роб Бауер, който сега е председател на Военния комитет на НАТО, потвърждава думите на шефа си: Алиансът е готов за пряка конфронтация с Русия!

Невероятно посредствени и инфантилни, но иначе лъскаво изглеждащи западни президенти, министри, депутати и всевъзможни други овластени недоразумения, се надпреварват да ни внушават: единственият начин да се предотврати Третата световна война е, да се дават още повече и още по-мощни въоръжения на украинския режим!  На него незабавно трябва да му се доставят стотици танкове, изтребители, далекобойни ракетни системи, за да бъдат ударени Крим, Москва, Ленинград, Новосибирск, Мурманск и останалите големи градове на Русия. Натискът върху Русия трябва да се увеличава, защото нейните войски вече издъхват – свършват им ракетите, самолетите, снарядите, патроните и всичко друго, което би им помогнало да оцелеят.  Това, обясняват овластените дебили на стремително затъпяващото западно и родно население, ще накара „диктатора Путин“ веднага да капитулира!

Бивши висши служители на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) и други свръх секретни американски служби, публикуваха „предупредителен меморандум“ до президента на САЩ. Под този много интересен текст, наречен „Леопарди срещу руската мечка“, стоят подписите на полковник Ричард Х. Блек, който сега е сенатор от Вирджиния, Греъм Фулър – бивш зам.председател на Националният съвет по разузнаване, Филип Джиралди (ЦРУ), Джон Кириаку (ЦРУ), Рей Макгавърн (ЦРУ, подготвял е секретни доклади за американския президент), Елизабет Мъри (анализатор на ЦРУ), Педро Орта (ЦРУ, генерален инспектор), Колийн Роули (Федерално бюро за разследване – ФБР), Сара Уилтън (Агенция за разузнаване на отбраната) и др.

Тези – определено отлично осведомени ветерани на американските специални служби, са силно притеснени от некомпетентността на ръководството на САЩ. Конкретната причина за появата на тяхното предупреждение е решението да бъдат изпратени американски танкове  „Ейбрамс“ и немски „Леопард“ в прокси войната на Запада срещу Русия на украинска територия. „Вашите съветници трябваше да ви кажат, че нито едно от новообещаните оръжия няма да спре Русия да победи това, което е останало от украинската армия. Ако са ви казали друго, сменете своите разузнавателни и военни съветници с компетентни професионалисти. И колкото по-скоро, толкова по-добре!“, пишат бившите разузнавачи. Според тях президентът Байдън е тотално дезинформиран и дезориентиран по два изключително важни въпроса: войната в Украйна и стратегическото партньорство между Русия и Китай. И затова му предстои да получи голям шок  от руската зимна офанзива.

Ветераните от разузнаването на САЩ припомнят казаното от президентът Обама, че Украйна представлява основен интерес за Русия, но никакъв за САЩ. При това неговото предупреждение е направено през 2016 г., преди да се появи сегашното руско-китайско сътрудничество. Подписалите меморандума сравняват днешната ситуация с лъжливите доклади, които висши военни са давали на американските политици през 1968 г. В резултат са били вземани погрешни решения, които са довели и до разгрома на Америка във Виетнам.

В обкръжението на президента на САЩ преобладават хора с увредена интелигентност, пишат ветераните. Впрочем това не е нещо ново за американските „елити“: петгодишно разследване на Комисията по разузнаване на сената установява, че решението да се нападне Ирак, се е основавало на абсолютно фалшива, измислена информация. Ветераните припомнят друг свой меморандум от 5.02.2003 г., с който призовават президента Буш „да разшири кръга от своите съветници отвъд онези, които явно са склонни към война, за която не виждаме убедителна причина“. 

Сега те пишат: „Президент Байдън, моля, помислете за разширяване на кръга си. Внесете нова кръв, хора с доказан опит и способност да претеглят нещата безпристрастно и да разбират перспективите на други страни.“

За ветераните на американското разузнаване сегашните съветници на Байдън са неискрени, работата им свидетелства за „ужасна липса на разбиране на стратегическите опасения на Русия и нейната решимост да използва огромната си военна мощ, за да посрещне възприеманите външни заплахи.“ Те цитират и  руския президент Владимир Путин, който на 27.10.2022 г., постави под съмнение разума на онези, които доставят оръжия за милиарди на Украйна за битка срещу Русия.  „Честно казано, не знам защо го правят – казва Путин. – Разумни ли са? Изглежда, че това напълно противоречи на здравия разум и логиката… Това е просто лудост. …Такива ирационални действия се коренят в арогантност и чувство за безнаказаност.“

Русия не само е решена да надделее, но има и средствата да направи това в Украйна - независимо от вливането на оръжия от Запада. Тя вижда жизнена заплаха за себе си в случващото се в Украйна, докато Украйна не представлява въобще сериозна заплаха за САЩ.  Факт е, че ядрените сили не толерират екзистенциални заплахи на границата си. И няма никакви доказателства в подкрепа на обвинението, че „след Украйна Путин ще преследва и други европейски страни“, пишат ветераните на американското разузнаване. И те още веднъж предупреждават: страшно е, когато американският военен министър смята за възможно да се „спечели войната срещу Русия“.

Истината е, че това е невъзможно да се случи. Но е напълно възможно човешката цивилизация да изчезне в една все по-вероятна ядрена война. Която ще е предизвикана от тъпи, нагли и безотговорни западни лидери, абсолютно неподготвени за сложните предизвикателства, пред които те са изправени.

За наше огромно съжаление, сега към тях се присъединяват и родни овластени дебили.


 Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар