Зима

Зима

23 януари 2023 г.

Сергей Лавров: В Украйна е истинска война, която Западът готви отдавна срещу Русия

"И бившият президент Порошенко, и настоящият Зеленски, веднага след избирането си се превърнаха в президенти на войната, в президенти русофоби." 

 

"Когато говорим за случващото се в Украйна, това вече не е хибридна, а истинска война, която Западът готви отдавна срещу Русия, опитвайки се да унищожи всичко руско – от език и култура, както е било в Украйна от векове, до забрана на хората да говорят на родния си език."

Това заяви министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров на пресконференция в понеделник след разговори с южноафриканския външен министър Наледи Пандор.

"В Украйна всичко това е в реда на нещата. И бившият президент Порошенко, и настоящият Зеленски, които бяха избрани под лозунга за установяване на мир, веднага след избирането си се превърнаха в президенти на войната, в президенти русофоби", коментира първият дипломат на Москва, предаде Агенция "Фокус".

Лавров припомни, че Украйна е приела закони, които забраняват обучението на руски, медии, излъчващи на руски - включително украински, закони, които дори всъщност забраняват използването на руски език в ежедневието. 

"Всякакви културни контакти, свързани с руския език, са забранени. И всичко това се подкрепя от Запада. Точно както Западът подкрепя редовните шествия на неонацистите със свастики, със символите на разделенията, които бяха забранени от Нюрнбергския трибунал, които бяха признати за престъпни. Западът подкрепя всичко това“, посочи Лавров.


Няма коментари:

Публикуване на коментар