Зима

Зима
Пролет

18 януари 2023 г.

Владимир Путин: Победата на Русия е неизбежна

"Русия се бие в Украйна, за да защити етническите руснаци и рускоезичното население, което е подложено на систематична дискриминация." 

 

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че мощният военнопромишлен комплекс на страната е увеличил производството си и че това е една от основните причини, поради които Русия ще надделее над Украйна, предаде Ройтерс.

Путин каза това докато посещаваше Обуховския завод в Санкт Петербург, който е част от концерна Алмаз-Антей и разговаря с неговите работници. В завода се произвеждат системи за противовъздушна отбрана.

"От гледна точка на крайния резултат и победата, която е неизбежна, има няколко неща, които не са изчезнали и лежат в основата на нашата победа. Това е единството и сплотеността на руския и изобщо на многонационалния руски народ, това е героизмът на нашите бойци в рамките на специалната военна операция и на фронтовите линии, както и, разбира се, работата на отбранително-промишления комплекс, на предприятия като вашето", каза Путин. 

"Победата е сигурна, нямам съмнения в това", заяви руският президент.

Той отбеляза, че руските оръжейни компании произвеждат приблизително същия брой противовъздушни ракети, какъвто всички останали страни в света взети заедно, и три пъти повече от САЩ.

По-рано Путин участва във възпоменателните церемонии по случай осемдесетата годишнина от пробива на блокадата на Ленинград (днес Санкт Петербург) по време на Втората световна война, обсаден от войските на нацистка Германия в продължение на близо 900 дни.

"Всъщност пълномащабните военни действия в Донбас не са спирали от 2014 г. - с използване на тежка техника, артилерия, танкове и авиация. Всичко това се случи. Всичко, което правим днес, включително в специална военна операция, е опит да се спре тази война. Това е смисълът на нашата операция. И да защитим нашите хора, които живеят там, на тези територии.
Това са наши исторически територии", допълни още Путин.

„Въпросът за признаването на геноцида срещу цивилното население на Съветския съюз е много важен, тъй като по време на Нюрнбергския процес беше невъзможно да се представят и разгледат всички доказателства", заяви още Владимир Путин.

"Защото по време на Нюрнбергския процес беше невъзможно дори да се разгледат и представят всички факти, свидетелстващи за този геноцид", смята Путин.

Той благодари на ветераните от блокадата за това, че са „преминали толкова тежки изпитания на времето си, не са се предали, подкрепяли са се, подкрепяли са и града, и страната. И за това, което правят днес".


Няма коментари:

Публикуване на коментар