Зима

Зима
Пролет

28 януари 2023 г.

Закон, морал, а аз отгоре

Кампанията започва и моралът се оказа грешка, а законът ще доживее щастието да бъде спазен, понеже бил “за всички” 

 

Не че поредният безполезен парламент беше скучен, но за следващия си пожелаваме да се върнат царедворците на Симеон и тошковците на Слави. 

Не за друго, а защото надграждат образа на народното представителство по свой си колоритен начин. Всички говорят истини, но колкото повече, толкова повече.

След диванните сондажи във Фейсбук отстрана на Дългия ИТН-то му свика пресконференция, на която увери че ще се яви на изборите и ще даде всичко от себе си следващият парламент да е “работещ”, каквото и да означава това. А маркери в тази насока от досегашното присъствие на тошковците там, колкото щеш, дано пак разведрят кулоарите и пленарната зала със съдраните си гащи, коалиционните лупинги и кадровите попадения.

Заявката е ударна – като за начало предлагат пенкилерно вълшебство във вид на президентска република. Без, разбира се, да са говорили с президента. Достойна визия срещу онази за монархията, която за нещастие ни се размина. Освен това Трифонов извади сертификат за почтеност – щял да декларира имуществото си пред антикорупционната комисия. Тя, разбира се, не напира, но сега ще трябва да се примири, понеже законът е отново над морала, след като миналата година беше точно обратното.

При старото положение комисията се задоволи с глобички без да обели дума за корупция. Каква по-солидна гаранция от думата, че “този, който трябва да знае какви пари имам и какво имущество имам, знае – за останалите тази информация би била просто сеир и задоволяване на жълто любопитство. Това мисля аз за морала и закона!” 

Сега обаче кампанията започва и моралът се оказа грешка, а законът ще доживее щастието да бъде спазен, понеже бил “за всички”. И не се съмняваме, че всичко ще е наред, а ако нещо не е наред, проблемът е в тайната на офшорките.


Огнян Стойчев, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар