Зима

Зима
Пролет

20 февруари 2023 г.

Танковете и снарядите са важни, но хората са по-важни

Тяхното масово напускане на страната е и отговорът на въпроса за кого е бъдещето 

 

Байдън, след като преди това получи гаранции за сигурност, най-накрая отиде в Киев. 

Той обеща много оръжие и се закле във вярност на неонацисткия режим до гроб. И разбира се, имаше взаимни заклинания за победата, която ще дойде с новите оръжия и мъжествения народ. 

И тук е важно да се отбележи, че Западът наистина доста редовно доставя оръжие и пари на Киев. В огромни количества, което позволява на ВПК на страните от НАТО да печели пари и откраднатото оръжие да се продава на терористи по целия свят.

Колкото до хората... Тук е по-сложно. Наскоро разговарях с имигранти от украински територии. Напомниха ми проста статистика. През 2001 г. населението на Украйна, според преброяването, е около 48,5 милиона души (като се вземат предвид тези, които тогава са работили в чужбина). След това през 2014 г. Крим и Донбас отпаднаха. След това започна СВО и активна емиграция. И в Европа, и в Русия. По оценка на различни експерти са напуснали общо 15-20 милиона души. Следователно населението на това странно образувание, което е известно като Покрайнините, в момента е 20-25 милиона души, не повече. И има тенденция да се свива.
      
Така че танковете и снарядите са важни, разбира се. Но хората безусловно са по-важни. И не са подвластни нито на стареца отвъд Океана, нито на бандата наркомани от Банковая (улицата, на която се намира администрацията на президента Зеленски - бел.ред.). 

Тяхното масово напускане на страната е и отговорът на въпроса за кого е бъдещето.


 

Дмитрий Медведев



Няма коментари:

Публикуване на коментар