Зима

Зима
Пролет

22 февруари 2023 г.

За две изказвания

Ако Русия спре СВО без да постигне победа, Русия няма да съществува, тя ще бъде разкъсана на парчета. Ако САЩ спрат да доставят оръжия на режима в Киев - войната ще свърши



1. Вчера имаше послание на президента на Русия до Федералното събрание, в което, наред с други неща, обяви спирането на нашето участие в СТАРТ-3. Назряло решение, чиято неизбежност отбелязах още миналата година. 

Решение, което е провокирано от войната, обявена от САЩ и други страни от НАТО на нашата страна. Решение, което ще има огромен отзвук в света като цяло и в САЩ в частност. Защото американският истаблишмънт досега разсъждаваше така: ще ви правим гадни номера навсякъде и във всичко, ще доставим гигантски количества оръжие на киевския режим, ще работим за поражението на Русия, ще ви ограничим и унищожим, но стратегическата сигурност - това е отделен въпрос. Тя не е свързана с общия контекст на отношенията между САЩ и Русия. Тя е почти свещена крава.

Това заключение е по-лошо от престъпление – това е груба грешка на американците. Грешка, породена от тяхната mania grandiosa. На тяхното чувство за превъзходство и безнаказаност. В края на краищата за всички разумни сили е очевидно, че ако САЩ искат поражението на Русия, то ние сме на ръба на световен конфликт. Ако САЩ искат поражението на Русия, тогава ние имаме право да се защитаваме с всякакви оръжия, включително ядрени. И както правилно каза Владимир Путин: „Невъзможно е да се победи Русия на бойното поле“. Именно с това е свързано преустановяването (засега) на СТАРТ-3. Нека изгубилите връзка с реалността елити в САЩ се замислят какво постигнаха. Ще понаблюдаваме и реакцията на другите ядрени сили членки на НАТО: Франция и Великобритания. Техните стратегически ядрени сили обикновено не бяха включвани в баланса на ядрените бойни глави и носители при подготовката на споразуменията между САЩ и СССР (Русия), но е крайно време да се направи.

2. Байдън се обърна към руския народ пред тълпа поляци. Фактически произнесе проповед в традиционния за Америка месиански стил, допълнен със старческа неадекватност. Затрупа с високопарни думи колко е важно да се защитава демокрацията и че САЩ няма да нападнат Русия. Изглеждаше нечестно и нелепо. Кой е този странен дядо, мотаещ се с недоумяващ поглед из Полша? Защо апелира към народа от друга страна в момент, когато у него е пълно с вътрешни проблеми? От какъв зор трябва да слушаме политик от враждебна държава, който изпитва ненавист към нашата Родина? Защо гражданите на Русия трябва да вярват на лидера на САЩ, отприщили най-много войни през 20-ти и 21-ви век, но упрекват нас в агресивност? Лице, което насочва всичките свои отслабващи интелектуални възможности само за това, Русия да претърпи „стратегическо поражение“.

И още. Перифразирайки известен израз, Байдън каза във Варшава: „Ако Русия спре инвазията си, тя ще приключи веднага. Ако украинците спрат да се защитават, това ще бъде краят на Украйна
. Това е изтънчена лъжа. Истината е съвсем друга.

Ако Русия спре специалната военна операция без да постигне победа, Русия няма да съществува, тя ще бъде разкъсана на парчета. Ако САЩ спрат да доставят оръжия на режима в Киев - войната ще свърши.


Дмитрий Медведев

Няма коментари:

Публикуване на коментар