Зима

Зима
Пролет

24 март 2023 г.

С голям мерак ни готвят да изгорим в една ядрена война!

Използването на подобни въоръжения е крещящо военно престъпление, доказателство за съзнателно нарушаване на международното хуманитарно право

 

 

Великобритания официално съобщи за решението си да предаде на украинския режим боеприпаси с обеднен уран. 

Изявлението направи заместник-министъра на отбраната на страната баронеса Анабел Голди. Заедно с бойни танкове „Challenger 2“ от Великобритания към Украйна ще заминат и тонове бронебойни снаряди, които съдържат обеднен уран.

Русия незабавно реагира на тази изключително опасна новина. Владимир Путин предупреди, че страната му  адекватно ще действа, ако колективният Запад започне да използва „оръжие с ядрен компонент“. Руският министър на отбраната Сергей Шойгу  заяви, че това увеличава неимоверно вероятността от  „ядрен сблъсък“ между Москва и Запада. Според  външният министър Сергей Лавров доставката от Великобритания на Украйна на оръжия, съдържащи обеднен уран, издига конфликта до „нови и опасни нива“. А официалният представител на външното министерство Мария Захарова определи използването на боеприпаси с обеднен уран като проява на геноцид по отношение на населението, против което това оръжие се употребява.

Техните твърдения бяха незабавно отхвърлени от Лондон. Според британските управници става дума за употреба на обикновени, конвенционални въоръжения. А Владимир Путин  „съзнателно се опитва да дезинформира“, когато публично критикува решението на британското военно министерство да изпрати снаряди, съдържащи обеднен уран в Украйна. Британската армия отдавна включва този материал в своите  снаряди и той няма „нищо общо с ядрените оръжия или способности“.  Напротив – научни изследвания са показали, че боеприпасите с обеднен уран не влияят опасно на здравето на хората и на околната среда. Няма ядрена ескалация във войната в Украйна, е категоричен британският външен министър Джеймс Клевърли.

Както  може да се очаква САЩ незабавно  подкрепиха най-близкият си съюзник. Представители на Белия дом се отнесоха високомерно и пренебрежително  към изказаните от руските власти опасения от употреба на това ужасно оръжие. Координаторът по стратегически комуникации в Съвета за национална сигурност на Белия Дом Джон Кирби заяви, че става дума за въоръжение, което се използва от десетилетия. Според него  САЩ не смятат, че боеприпасите с обеднен уран представляват някаква радиоактивна заплаха и по никакъв начин не ни приближават към сферата на ядрените оръжия. „Става дума за обикновени боеприпаси, които се използват заради  бронебойните си свойства“, заяви Кирби.

Обясними са опитите на англосаксите да омаловажат рисковете от стрелба с боеприпаси с обеднен уран. Но дали наистина те са така  безопасни,  както се опитват да ни внушат?

Русия никога не е използвала боеприпаси с обеднен уран – за разлика от САЩ и неговите съюзници от НАТО. Тях те употребяваха по време на операцията „Пустинна буря“ (1991 г.), при бомбардировките на Югославия (1999 г.), при нахлуването си в Ирак (2003 г.). И последиците от това са наистина страшни!  

В Ирак  бяха изстреляни около милион снаряда с калибър от 30 мм и над 15000 снаряда от танкови оръдия. В резултат на това с около 300 тона обеднен уран бяха заразени гъсто населени граждански райони. Онкологичните заболявания скочиха шест пъти, увеличиха се вродените пороци на развитие, както и всички други възможни заболявания, свързани с радиоактивност и токсичност.

Истинската същност на англосаксите пролича и по време на агресията им в Югославия. Там те устроиха един  тримесечен огнен ад, като убиха над 2 000 мирни жители, сред които  близо 400 деца. Натовци унищожиха 89 фабрики и заводи, 128 обекта на индустрията и сферата на услугите, 120 – на енергетиката,  48 болници и медицински заведения,  70 училища, 18 детски градини, 35 църкви, 29 манастира и т.н.

Югославия американците атакуваха с бомби и крилати ракети „Томахавка“, в бойната част на които се съдържа около 3 кг уран-238. По територията само на Сърбия бяха нанесени около 2 300 ракетни и бомбени удари, които стовариха над 35 тона боеприпаси с обеднен уран. Общо на територията на балкански държави по време на въздушните атаки на НАТО, бе хвърлен уран, напълно достатъчен за създаването на 170 атомни бомби, като тази използвана от САЩ над Хирошима през 1945 г. Мирни жители на нашата съседка, а и много хора в България получиха над 1 000 процента повече радиация, отколкото японски граждани от хвърлените американски атомни бомби в Хирошима и Нагазаки. Онкологичните заболявания на Балканите като цяло скочиха с над 80 на сто, съответно се увеличиха и ражданията на деца с с физически и умствени увреждания.

Боеприпасите с обеднен уран съсипват здравето не само на невинни граждани, но и на военнослужещи. Анализът на сръбски и италиански военни, които са пострадали при зверските натовски бомбардировки през 1999 г. показва, че съдържанието на радиоактивен уран в тялото им надвишава стотици пъти нормата. В обикновени условия в един литър в кръвта на човек има не повече от 3.3 микрограма алуминий, но в организма в италиански и сръбски военни той е бил и над 3000 микрограма на литър. Равнището на уран в цивилни обикновено е 0.0053 единици, но при тези, които са били подложени на бомбардировки, той е стигнал до десет микрограма.

От агресията на САЩ и НАТО в Сърбия изминаха  десетилетия, но и сега всяка година в тази държава от рак се разболяват над 40 000 души и 30 000 души умират от него. Благодарение  на родни „демократи“, които бяха на власт по онова време (а част от тях сега са сред лидерите на „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“!) и подариха небето ни на натовци за бомбардиране на съседна Сърбия, днес българи плащат много скъпо за това безумие. От нас крият истината, колко точно наши сънародници  са се сдобили с онкологични заболявания и колко деца у нас са родени с увреждания, заради варварските натовски бомбардировки на нашата съседка. Но те едва ли са малко…

Програмата на ООН за околната среда описва такива боеприпаси като „химически и радиологично токсичен тежък метал“. При използването на високо канцерогенни снаряди, бомби, ракети с обеднен уран на местността пада невероятно отровен радиоактивен прах. Той не може да бъде деактивиран. Резултатът от „хуманната“ британска дейност ще означава, че огромни части от плодородната територия на Украйна ще останат за векове напълно неизползваеми – на тях няма да е възможно занапред да се произвежда качествена, незаразена с радиация храна. Питейната вода ще бъде отровена и неизползваема от хора и животни. Ето защо използването на подобни въоръжения е крещящо военно престъпление, доказателство за съзнателно нарушаване на международното хуманитарно право.

Решението на ужасяващо некомпетентните, но арогантни и самовлюбени управници в Лондон да изпращат боеприпаси с обеднен уран в Украйна (и това най-вероятно вече е факт!) не е трудно за обяснение. „Елитите“ на тази някогашна империя, са известни не само с любовта си към хомосексуализма и педофилията, но и с невероятното си  презрение и омраза  към нас, славяните. Достатъчно е да си спомним за напълно безсмислените варварски бомбардировки, осъществени от англосаксите над български градове в края на Втората световна война. Резултатът от които са хиляди убити и ранени мирни наши сънародници, невероятни разрушения на сгради и инфраструктура.

Днес британските управници с лекота и нескривано удоволствие се готвят да  ликвидират  всички нас – русофили и русофоби. Те са толкова обезумели, че не са в състояние да осъзнаят елементарният факт: в пламъците на готвената от тях ядрена война ще горим не само ние, но и те самите. Защото от руските ракети  „Кинжал“, 
Авангард“, „Посейдон“,  „Сармат“ и др.,  няма да ги спасят и най-дълбоките им бетонени бункери.

Възмездието ще е неминуемо.


 Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар