Зима

Зима
Пролет

12 март 2023 г.

За тези украинци, които не разбраха и подкрепят фашисткия режим в Украйна. Питате защо? Ето защо!

Знайте, вие, в чиято страна „фашизъм няма“, сега освобождават не вас… а от вас!!!

 

 

Когато Сашко Белия (активистът на „Десен сектор“, истинското му име е Александър Музичко – бел. ред.) се появи в Западна Украйна през февруари 2014 г. и започнаха да крадат и да се сдобиват с оръжие, а тълпата крещеше „Москаляку на Гиляку“ (Руснаците на бесилото), вие казахте, че това е хаос, но „няма фашизъм в страната“.

Когато на 14 март 2014 младите момчета Жудов и Шаров бяха застреляни от прозорците на националистическата „Просвита“ в Харков, вие казахте, че това е политика – „но няма фашизъм в страната“.

Когато през април същата година подразделението на ,,Ягуар“, което натръшка на земята повече от 70 души антимайдановци, а после всички те бяха вкарани в затвора и в следствени арести в продължение на много месеци и години, вие казахте: „В града ще е по-спокойно – важното е, че няма фашизъм в страната“.

Когато на 2 май повече от 50 жители на Одеса бяха изгорени живи в сградата на профсъюзите, вие казахте: „Трябва да се изяснят нещата, кой го направи… но фашизъм в страната ни няма!“

Когато на 9 май 2014 г. невъоръжени цивилни бяха разстреляни от танкове и бронетранспортьори в Мариупол, вие казахте, че всичко това са фалшификати – „няма фашизъм в страната“.

Когато на 2 юни въоръжените сили на Украйна обстрелваха Луганск с авиацията, вие казахте, че някакъв климатик е избухнал – „няма фашизъм в страната“.

Когато започнаха да бомбардират Донбас, вие казахте: „Е, нали ние сме живи, важното е, че в нашата страна фашизъм няма!“

Когато тръгнаха първите нощни факелни шествия, когато през септември, под общия писък и ярост, най-големият паметник на Ленин беше изхвърлен в Харков, когато ултрасите издадоха индулгенция за беззаконието и беше въведена АТО (антитерористична операция) в страната, вие казахте: „Само да няма война – важното е, че при нас фашизъм няма!“

Когато през цялата следваща година притискаха хора, вкарваха ги зад решетките, измъчваха всички, вие казахте: „Няма фашизъм в държавата“.

Когато бяха разкрити фактите за безброй военни престъпления на националните батальони „Азов“, „Донбас“, „Айдар“, ,Десен сектор“, „Торнадо“ и други срещу цивилни жители на Донбас – насилие, изтезания, убийства, грабежи; когато бяха разкрити десетки общи гробове на измъчвани и разстреляни цивилни, когато в Донецк откриха ,,Алеята на ангелите“ в памет на невинно убитите деца, нищо не казахте, а замълчахте – „няма фашизъм в държавата”.

Но когато започна спасението и освобождаването на Донбас, вие потръпнахте и бяхте изненадани – ,,Ама как така, нали у нас фашизъм няма?“

Когато къщите и инфраструктурата започнаха да се рушат от снаряди и ракети и се появиха и цивилни жертви, вие се уплашихте и започнахте да крещите: ,,Ама нас за какво? Не искаме такова освобождаване! Не ни трябва такъв „руски свят“! Нацистите ни нападнаха!“

Когато ви беше убедително обяснено и показано, че руснаците стрелят само по военни обекти и места с концентрация на националистическите батальони и въоръжените сили на Украйна, че нацбатальоните и въоръжените сили на Украйна крият военната си техника в мирни райони, между жилищни сгради, че те са се разположили в училища и жилищни апартаменти и стрелят оттам, си затворихте очите и запушихте ушите за това, и само повтаряте: „Лъжете, това са само руснаците, те са фашисти“.

Когато във всички ваши градове започнаха да връзват хората за стълбове без съд и присъда и да издевателстват над тях… Когато ,,Азов“ започнаха да се крият зад жителите на Мариупол, използвайки ги като жив щит… Когато мръсникът азовец се обажда по видеовръзка на майката на убития руски войник и ѝ се присмива, разказвайки подробно как е убил сина ѝ… Когато изроди в Харков стрелят по краката на руски пленени войници и довършват до смърт ранените… Когато в мазето на жилищна сграда в Мариупол, където „Азов“ оборудва убежището си, намират осакатено тяло на младо момиче, без ръце, със свастика, издълбана на корема… Когато на руски военнопленник му режат пръстите и го изгарят жив… Когато виничанин изрод от Тербат публично измъчва и убива човек с нож в окото и заснема това на видео……

Когато и тези доказателства не ви стигат…

Вие така и не разбрахте от какво дойде да ви спасява Русия.

Вашите въпроси „Ама нас за какво?“ и „Защо?“ така и увиснаха във вашето ,,Не сме молили да ни освобождават“ и ,,На нас не ни трябва такъв Руский мир“. Тогава знайте, вие, в чиято страна „фашизъм няма“, сега освобождават не вас… а от вас!!!

 
Каролина Александрова, 24may.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар