Зима

Зима
Пролет

15 март 2023 г.

Няма да й помогнат, но силно ще вгорчат живота ни!

Много скоро за стандарта на живот, който днес имаме, ще си спомняме с умиление – бездната на мизерията тепърва ще се разтваря пред нас 

 

На посещение у нас е важен гост – еврокомисарят за вътрешния пазар. 

Тиери Бретон (роден  през 1955 г.) е човек с богат управленчески опит в световни компании, бил е министър на финансите на Франция,  преподавал е и в университет. Но в случая този несъмнено ерудиран човек и баща  на три деца, е принуден да се занимава с една крайно неблагодарна задача:  да бъде  пътуващ „търговец на смъртта“. Той кръстосва Европа за да  търси, открива и осигурява боеприпаси за свръх корумпиран и по същество неонацистки режим – този на клоуна-президент Зеленски.

В интерес на истината г-н Бретон напразно бие път до София. Марионетките, поставени на ключови позиции в коридорите на властта у нас от САЩ, послушно изпълняват заповедите на своя господар. Те  са изградили един ефективен, несекващ нито за миг конвейр за производство и доставка на оръжия и боеприпаси от България за Украйна. По този начин те направиха  страната ни реален участник в опосредствената (прокси) война на САЩ и Запада срещу Русия на украинска територия. Тя започна веднага след началото на руската операция, като ролята на украинския режим е сведена единствено до предоставяне на „пушечно месо“. Всичко останало, без което прокси войната е невъзможна – разузнавателна информация, планиране и ръководене на бойните действия, осигуряване на модерни въоръжения и боеприпаси към тях и др., е дело на САЩ и НАТО. Както и на представящата се за „миролюбива“  европейска общност.

В свое изявление от 14 март т.г.  Съвета на ЕС   ни осведомява, че „еврофонда на мира“, който плаща за купуване на оръжия за Киев, е увеличен с още 2.2 милиарда евро. И е достигнал   почти 8 милиарда евро (7.979 милиарда). Припомням ви, че Европейският фонд на мира бе основан през 2021 г. за да допринася за предотвратяване на военни конфликти в други държави.  За тази цел се предвиждаше в периода от 2021 г. до 2027 г. размерът му да достигне 5.7 милиарда евро. До началото на руската операция в Украйна от него не бяха давани пари за купуване на оръжия. Но след февруари м.г., точно този фонд финансира доставката на въоръжения и боеприпаси за украинския режим.

Неговият размер сега се увеличава, но не за да  гарантира мир, а за да се поддържа агонията на украинския режим с нови оръжия и боеприпаси. През 2022 г. Евросъюза похарчи 3.6 милиарда евро само за доставки на въоръжения за Украйна. На 20 януари т.г. главният дипломат на Евросъюза Жозеп Борел съобщи, че Евросъюза и държави-участници общо са отделили 10 милиарда евро като военна помощ за въоръжените сили на Украйна.  Новото спешно увеличение на Европейският фонд на мира, което сега се случва, е за осигуряване най-вече на боеприпаси за украинските въоръжени сили.

Евросъюзът определя своята мисия като стремеж за „постигане на трайно подобрение в икономиката и качеството на живот на всички, независимо от мястото, където живеят.“ Но неадекватните недоразумения, които определят неговата политика през последните месеци, правят и невъзможното  само и само да разрушат достигнатото качество на живот на обикновените европейци. Днес милиони германци, французи, италианци, скандинавци и други граждани на Евросъюза, са на улиците, за да протестират срещу  растящата мизерия.

А основните причини Европа да лети към реална и неизбежна икономическа катастрофа, са вълните от антируски санкции, които въвеждат овластени, арогантни, корумпирани и крайно некомпетентни вождове на Евросъюза. И, разбира се – милиардите евро, които вместо за подобряване живота на обикновените европейци, отиват за унищожаване на стотици хиляди хора в прокси войната в Украйна. В която основен участник, наред със САЩ и НАТО, днес е и някога миролюбивият  Евросъюз.

Парадоксът е в това, че победата на Украйна,  която денонощно ни внушават недоразуменията на власт в Европа и у нас, е невъзможно да се случи. Тези наши, на данъкоплатците, милиарди евро, предоставяни за купуване на оръжия за Украйна, няма да накарат Русия да се откаже от целите си – освобождаване на районите в Украйна, населявани от етнически руснаци и защита на собствената й национална сигурност. Потенциалът на Русия е достатъчен за да излезе победител в прокси войната със Запада, без да прибягва до употребата на ядрено оръжие. А да не говорим, че благодарение на идиотизма на западни лидери, неин стратегически съюзник вече е истинският икономически и технологичен лидер в света – Китай.

Милиардите евро, прахосвани за свръх корумпирания украински режим громят не Русия, а Европа. Много скоро за стандарта на живот, който днес имаме, ще си спомняме с умиление – бездната на мизерията тепърва ще се разтваря пред нас. Пилеенето на пари от „фонда на мира“ за купуване на снаряди, ракети, мини, гранати, патрони и пр., неимоверно  ще вгорчат утрешния ни ден.

Наивно е да допуснем, че овластените евронегодяи не са наясно с безспорният факт: Украйна няма как да спечели битката с колос като Русия! Дори в медии, които те най-вероятно следят, все повече са анализите, предвещаващи разгрома на Украйна. Тя няма никакви шансове да си върне територии, които по прищявка на бивши социалистически величия са й били подарени. Истината е, че  те исторически са били населени с руски етнос, който иска да се присъедини към истинската си родина – Русия. От нас крият факта например, че след началото на конфликта точно в тази държава избраха да отидат най-много украинци – близо 3 милиона души. Това е много повече, отколкото мигриралите в Полша и Германия. Данните са на немския статистически център  Statista, а изследването му обхваща период до октомври 2022 г.

В заключение ще ви предложа лаконично основни изводи на американски аналитици за „победата“ на Украйна над Русия. Влиятелният американски вестник The Washington Post пише, че шансовете на Киев да настъпва са нереалистични. Една от основните причини за това е загубата на най-боеспособните му военни части. Притокът на неопитни попълнения е изменил характеристиките на украинските сили, изтъква вестника. Особено осезаема е загубата на „много младши офицери, които през последните девет години са преминали американска подготовка“. The Washington Post цитира висш украински чиновник, който изразява съмнения в това, че Украйна притежава достатъчно ресурси за провеждане на контранастъпление. Налице са белези на изтощение на украинските сили, на фронтовата линия настроението е мрачно, а украинските мъже не желаят да се окажат в зоната на сраженията, пише The Washington Post.

Влиятелният американски аналитик  Марк Епископос, също е убеден: надеждите на САЩ Украйна да бъде използвана, за да се нанесе съкрушително поражение на Русия, все повече избледняват! Русия многократно опроверга украинските и западните предсказания за неизбежно изчерпване на материалните и ресурси. Запада и най-вече САЩ, направиха колосални инвестиции за въоръжаване на украинския режим, но тоталната победа над Русия си остава неосъществима, подчертава Марк.

„Украйна губи войната, а заедно с нея и Европа!“ Така е озаглавен анализът на друга западна медия – Global Research. В нея се прави извода, че  Европа плаща много скъпо за участието си в конфликта. Тя загуби най-конкурентоспособните си енергоносители, своите предимства като производител. И получи съсипваща нейните граждани инфлация. Медията прави извода за въпиеща некомпетентност на европолитици и бюрократи, които не са предвидили икономическите последици от участието си във войната срещу Русия.

Това е истината, а всичко останало, което ни предлагат „родни“ и европейски вождове и обслужващи ги манипулатори, е чиста дезинформация. За съществуването на която, обаче, купчината борци с „руската пропаганда“  свенливо си затварят очите. 

 

Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар