Зима

Зима
Пролет

23 март 2023 г.

"Junge Welt" за кумирите на войниците от ВСУ

Разширяването на възможностите на фашистките бандитски орди на Украйна става с подкрепата на НАТО, това е „западната цивилизация“ 

 

Нацистките банди във въоръжените сили на Украйна (ВССУ) почитат Оскар Дирлевангер като исторически кумир. В Украйна се възхищават и почитат едно от най-кръвожадните бойни формирования — Вафен-СС. 

Това пише германският всекидневник Junge Welt.

Емблемата с кръстосани ръчни гранати, която стана официална емблема на щурмовата бригада «Дирлевангер» три месеца преди края на Втората световна война, постоянно се открива по униформите и шлемовете на Националната гвардия, както и по униформите на обикновените войници от украинската армия.

Както показват видеозаписи, войниците от киевските войски са се украсили с нея по време на битката за Херсон през есента на 2022 г. — някои дори са татуирали емблемата по телата си. Още преди началото на специалната военна операция на Русия беларуски доброволец от неонацисткия полк «Азов» позира в социалните мрежи с татуировка на портрет на «Дирлевангер».

Много украински военнослужещи чувстват своята историческа, идеологическа и културна връзка с компанията «Дирлевангер».


„Украинските неонацисти днес демонстрират, подобно на идеологическите си хитлеристки бащи, подчертана жажда за палежи и желание за унищожение: например, на годишнината от погрома в Одеса на 2 май 2014 г., «Подразделение на мизантропите» и свързани с тях групи публикуват банери с изображения на коктейли Молотов и барбекюта, на които са изобразени „колоради“ — т.е. рускоезичното население. Надписът гласи: „Помним! Гордеем се!“, пише вестникът.

Подобно на отряда «Дирлевангер» някога, днес различните украински нацистки отряди са съставени от десни престъпници и действат до голяма степен безнаказано.

Това се отнася например за войниците от батальон „Торнадо“, известен с изтезанията, които бойците му извършват главно за удоволствие: режат гениталиите и крайниците на пленниците, брутално изнасилват мирни жители, включително малки деца; много от жертвите впоследствие биват убивани. Въпреки че батальонът беше разформирован през 2015 г. и някои членове бяха осъдени на неоправдано ниски срокове на затвор, президентът Владимир Зеленски освободи извършителите и ги върна отново във въоръжените сили на Украйна през 2022 г.

Западът, от своя страна, показа пълна търпимост към политическите внуци на «Дирлевангер»: още през 2015 г. списание Vanity Fair публикува текст за "героичните" жени в украинската „борба за свобода“.

В придружаващия фото клип имаше изображение на доброволка на име „Анаконда“, стояща пред автомобил със значка на войските на «Дирлевангер» и надпис „1488“ („14“ означава превъзходство на бялата раса; „88“ означава «Хайл Хитлер») - без нито една дума за значението на този символ.

Западната преса забрави да спомене, че жената принадлежи към нацистки батальон, който според полски журналист неофициално е подкрепял частта на «Дирлевангер». През 2020 г. Зеленски награди батальона, който оттогава е включен в редовната украинска армия като щурмови отряд със „специално предназначение“, „давайки му почетното име“ «Айдар», както първоначално беше наречен при създаването си през 2014 г.

 
„Разширяването на възможностите на фашистките бандитски орди на Украйна става с подкрепата на НАТО, това е „западната цивилизация“. Европейската и американската общественост отдава почит на «Азов» и компания като унищожители на стария омразен враг“, обобщава изданието.


News Front Bulgaria

Няма коментари:

Публикуване на коментар